Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασσέρι τριμμένο
2 ψιλοκομένα λουκάνικα
1 πράσσινη και 1 κόκκινη πιπερια ψιλοκομμένη
2 κουτ της σούπας κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 2 μεγάλα κροκοδειλάκια. Ανοίγουμε 4 μακρόστενα τμήματα και βάζουμε στα 2 την γέμιση. Κλέινουμε τα κροκοδειλάκια με τα δυο τμήματα που περίσσεψαν και σχηματίζουμε με τα χέρια μας την ουρά. Ανοίγουμε δυο τρύπες με μια μύτη απο κορνέ για να σχηματίσουμε την μύτη του κροκόδειλου. Χαράσουμε το σώμα με ένα μαχαίρι και βάζουμε τα μάτια  σχηματίζοντας με την ζύμη 2 μπαλάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Με την βοήθεια κουπατ καρδούλας φτιάχνουμε τα αυτάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στην συνέχεια με ένα ποτήρι κόβουμε ένα κυκλικό δίσκο για το πρόσωπο. Διακοσμούμε με καφέ και άσπρη ζύμη τα μάτια και την μύτη. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα θρυματισμένα μπισκότα
1 βιτάμ (250 γραμ)
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γραμ κουβερτούρα
3 κουτ της σούπας κακάο
3 κουτ της σούπας λικέρ 
1 φλυτζ καρύδια ψιλοκομμένα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
500 γραμ άσπρη ζαχαρόπαστα
100 γραμ φούξ ζαχαρόπαστα
άσπρα και ρόζ καραμελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα με το βιταμ και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει. Πέρνουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέυοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Αφού ετοιμαστεί το γλυκο, πέρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε στο εσωτερικό του μεμβράνη και στην συνέχεια τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο θα βγεί ομοιόμορφα το γλυκό μας απο το μπόλ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-5 ώρες και το ξεφορμάρουμε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ανοίγουμε στην κορυφή του κορμού μια τρύπα. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε ένα μεγάλο στρόγγυλο κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη και  την τοποθετούμε στο γλυκό, ανοίγοντας στο ίδιο σημείο μια  τρύπα. Τοποθετούμε την κούκλα και διακοσμούμε με φουξ ζαχαρόπαστα το φόρεμα καθώς και το μπλουζάκι της τούρτας. Στο πίσω μέρος δουλέψτε ξεχωριστά τον φιόγκο και ξεχωριστά της κορδέλες. Διακοσμήστε με ρόζ και άσπρα καραμελάκια. Καλή διασκέδαση!!!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

BERGER ΜΕ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ
2 τόνους σε νερό
4 μεσαίες πατάτες βρασμένες
1 αυγό
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
μαιντανό
αλάτι
φρυγανια και 2 αυγα για το πανάρισμα

Ανακατέψετε σε ένα μπολ τον τόνο με τις βρασμένες πατάτες αφου τις έχετε λιώσει με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Στην συνέχεια ρίξτε το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμύδι, ψιλοκομμένο μαιντανό και το αλάτι μεσα στο μπόλ και ζυμώστε για 2 λεπτά. φτιάξτε στρόγγυλα μπιφτεκάκια και αφήστε τα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάστε το πανάρισμα, χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε την φρυγανιά. Βγάλτε τα μπιφτέκια απο το ψυγέιο και περάστε τα πρώτα απο το αυγό και μετά απο την φρυγανιά. Στην συνέχεια βάλτε τα σε μια λαδόκολα και ψύστε τα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς κελσίου. Για περισσότερη νοστιμιά τηγανίστε τα μπιφτέκια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ  
8 στρόγγυλα ψωμάκια
2 καρότα πολύ χοντρα για την ουρά
4 φέτες κασσέρι γκούντα 
2 φέτες τσένταρ για μάτια
μαγιονέζα και φύλλα μαρουλιού

Τοποθετήστε τα τονομπιφτέκια στα στρόγγυλα ψωμάκια αφού τα έχετε αλείψει με μαγιονέζα και βάλτε σε κάθε μπέργκερ απο ένα φύλλο μαρουλιού. Κόψετε τα μπέργκερ στην μέση και διακοσμήστε με την βοήθεια μιας καρδούλας κουπατ. Καλή διασκέδαση!!!

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΗΟΤ DOG



ΥΛΙΚΑ
6 ψωμάκια μακρόστενα
6 λουκάνικα φρανκφούρτις
4 φέτες τσένταρ
1 κουτ της σούπας φιλαδέλφεια
λίγες σοκολατένιες μπιλίτσες για τα μάτια

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΖΥΜΗ
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
λίγο αλάτι


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κούπα κασέρι τριμμένο της αρεσκείας σας
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο μαϊντανό

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλεύρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφού αναμίξετε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους και βάλτε την γέμιση στην μέση. Κλείστε, σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις μαργαρίτες  σε βάση για μαφινς. Ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Υπολογίστε γύρω στις 15 - 18 μαργαρίτες. Διακοσμήσετε με φέτες απο κασέρι γκούντα και τσένταρ κόβοντας τα με την βοήθειας κουπατ. Για να κολλήσει η μαργαρίτα τοποθετήστε λίγο μαγιονέζα.Καλή επιτυχία!!! 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 πακέτο  λουκάνικα  Φρανκφούρτης
2 κούπες  τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
κέτσαπ
φέτες κασέρι και αγγουράκια τουρσί για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.
Χρησιμοποιούμε το ταψάκι για μαφινς για να φτιάξουμε τα καραβάκια. Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνια και γεμίζουμε μέσα με το μείγμα απο κασέρι, ψιλοκομμένα λουκάνικα και κέτσαπ. Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψάκι του μάφινς και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.Καλή διασκεδαση!!!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Το άσπρο μπαλάκι το χωρίζουμε και αυτό σε δύο μέρη, το ένα μεγαλύτερο απο το άλλο και το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στο μεγαλύτερο μέρος ρίχνουμε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα για τα λουλουδάκια και στο μικρότερο ζυμαράκι ρίχνουμε μια σταγόνα πράσινο χρώμα για το κοτσανάκι απο το λουλούδι.

Με την βοήθεια κουπατ φτιάχνουμε τα σοκολατένια ανθρωπάκια και γυρίζουμε τα χέρια προς τα μέσα όπως δείχνει η φωτο. Στην συνέχεια πέρνουμε το κόκκινο ζυμάρι και ανοίγουμε λωρίδες μήκους 
10 εκατ περίπου και τα στριφογυρίζουμε, δημιουργόντας το λουλουδάκι. Προσθέτουμε απο κάτω μια μικρή λωρίδα απο το πράσσινο ζυμάρι για το κοτσάνι. Τα αρκουδάκια της αγάπης είναι έτοιμα.

 Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΓΩΤΟ


ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου φράουλα
1 κουτάκι σαντιγύ
πουράκια για στόλισμα
κερασάκια για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε την κρέμα σοκόλατας και την μοιράζουμε σε 15 ποτηράκια (μπορείτε να αναμείξετε με την σοκολάτα, λίγα μπισκότα παπαδοπούλου).Αφου βάλετε τα ποτήρια στο ψυγειο και κρυώσει το μείγμα, στην συνέχεια ετοιμάζετε την κρέμα φράουλα και την τοποθετήτε στα ποτηράκια. Στολίζετε με σαντιγύ, κερασάκια και πουράκια. Καλή συνέχεια!!





ΤΟΥΡΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΙΤΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ
15 φέτες ψωμί του τόστ
3 αυγά σφιχτά
12 αγγουράκια τουρσί
12 φέτες ζαμπόν
4 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
2 Φιλαδέλφεια
1 μικρό Νουνού
1 μαγιονέζα μεσαίου μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε δύο μείγματα.
1ο μείγμα: σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα αυγά

2ο μείγμα: σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε 4 πιπεριές Φλωρίνης και το ζαμπόν

μοιράζουμε την μαγιονέζα και στα δύο μείγματα και ξεκινάμε το στρώσιμο. Απλώνουμε 3 φέτες τοστ σε μία πιατέλα και τοποθετούμε μια στρώση απο το 1ο μείγμα. Απο πάνω απλώνουμε άλλες 3 φέτες και τοποθετούμε το 2ο μείγμα. Συνεχίζω την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι φέτες του τόστ. Ανακατεύω το Φιλαδέλφεια με το νουνού και το απλώνω στην τούρτα. Στολίζω με διάφορα υλικά. Στην φωτό χρησιμοποιήθηκε πιπεριά Φλωρίνης για το λουλουδάκια, φύλλα μαϊντανό και φρέσκο αγγουράκι. Καλή διασκέδαση!!!

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ


ΖΥΜΗ
500 γραμ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
λίγο αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα τριμένο κασσέρι
5-7 φέτες ζαμπόν κομένο σε κύβους
3-4 κουταλιές τις σούπας κέτσαπ
1-2 κοταλιές της σούπας μουστάρδα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
λίγο ρίγανη

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλέυρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφου αναμήξετε τα υλίκα μεσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους και βάλτε την γέμιση στην μέση. Κλείστε, σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Διακοσμήστε όπως δείχνει η εικόνα. Γύρω απο το προσωπάκι της γατούλας βάλτε λωρίδες απο πάριζα αν θέλετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις γατούλες σε βάση για μαφινς και ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Υπολογίστε γύρω στις 15 - 18 γατούλες. Καλή επιτυχία!!! 

SUPER ΚΑΡΔΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΑΓΡΟΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


 ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2-3 καρότα
κασέρι κομμένο σε λωρίδες
αγγουράκι τουρσί
λίγα μαρουλόφυλλα
φρέσκο κρεμμύδι
2-3 κουταλιές Φιλαδέλφεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.


Για την διακόσμηση του αγρότη χρησιμοποιούμε το Φιλαδέλφεια για να κολλήσουμε τα πράγματα πάνω στο σώμα. Το καπέλο από μαρούλι μπορείτε να το δέσετε χρησιμοποιώντας το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Βγαίνουν γύρω στα 20-25 κομμάτια. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε κουπατ για να σχηματίσετε το σώμα

ΑΡΑΧΝΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. Βάζουμε 1 κεφτεδάκι με λίγη κόκκινη σάλτσα και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε την αραχνούλα μας. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά για την διακόσμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΟΣΤΟΛΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΜΠΙΣΚΟΤΟ!!

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΜΠΙΣΚΟΤΟΣΠΙΤΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΚΟΡΑΚΙ




Υλικά

αυγουλάκια
καρότα
ελιές τουρσί (μάτια)
αλμυρά στικ για τα ποδαράκια

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Για γρήγορες μαργαριταρούλες φτιάχνονται με ζύμη κουρού. Κόβετε δυο τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετήστε όπως δείχνει η εικόνα. Προτού ενώσετε τα δύο κομμάτια, βάλτε ανάμεσα τους το μείγμα από σπανάκι, πράσο και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το μείγμα φροντίστε να το τσιγαρίσετε πρώτα για κανένα 10λεπτο. Αφού ενώσετε τα κομμάτια, αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι. Καλή διασκέδαση!!!