Σελίδες

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΦΙΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε το ζυμάρι και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο ροζ για τα λουλουδάκια. Πλάθουμε με την ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους και σχηματίζουμε το κεφάλι. Με την ζύμη του κακάο φτιάχνουμε το καπέλο. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα σχέδια με τα ροζ λουλούδια. Στολίστε τα μπισκότα φίλες όπως δείχνει η εικόνα και χαρίστε τα στις φίλες των παιδιών σας, σε ένα άκρως κοριτσίστικο πάρτυ.  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΨΩΜΑΚΙ



ΥΛΙΚΑ:
-μακρόστενα ψωμάκια
-κασέρι τσένταρ για τα λουλούδια
-φέτες πάριζα για λουλούδι
-κασέρι σε φέτες για τον πάτο της    παντόφλας
-φλούδα αγγουριού για διακόσμηση





ΓΑΤΟΥΛΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ

Με την ζύμη από τα κεφτεδάκια που θα έχετε στο μεσημεριανό σας τραπέζι, σχηματίστε μια γατούλα για τους μικρούς μας φίλους και αφήστε τους άφωνους.
Ενώνοντας 2 κεφτεδάκια έχετε σχηματίσει πολύ γρήγορα το σώμα της γατούλας. Για αυτάκια χρησιμοποιήστε μικρά τριγωνάκια απο φέτες γαλοπούλας που τα έχετε τυλίξει και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδα στην θέση των αυτιών. Κασέρι για τα μάτια, κρεμμύδια φρέσκα για τα μουστάκια και καρότο για την μύτη. Όλα αυτά κολλήσατε τα με λίγο βούτυρο ή μαγιονέζα. Καλή διασκέδαση!!! 

ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ


ΥΛΙΚΑ:
-αυγό
-αγγουράκι
-φέτες γαλοπούλας
-μουστάρδα
-ψωμί του τόστ

σε ψωμί του τόστ που το έχετε κόψει σε στρόγγυλα τμήματα τοποθετήστε το αυγό το οποίο το έχετε κόψει στην μέση και έχετε αφαιρέσει τον κρόκο. Στην θέση που υπήρχε ο κρόκος τοποθετήστε τέσσερις φέτες αγγουριού το οποίο το έχετε κόψει στο τελείωμα σχηματίζοντας ένα βέλος. Κόψτε τις φέτες γαλοπούλας στην μέση, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Τυλίξτε τις φέτες και τοποθετήστε τις ανάμεσα στις 4 φέτες αγγουριού. Στην μέση των λουλουδιών ρίξτε λίγο μουστάρδα για να σχηματίσετε τον κορμό. 

Μπορείτε αντί για αγγούρι να χρησιμοποιήσετε φύλλα μαρουλιού