Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

BERGER ΜΕ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ
2 τόνους σε νερό
4 μεσαίες πατάτες βρασμένες
1 αυγό
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
μαιντανό
αλάτι
φρυγανια και 2 αυγα για το πανάρισμα

Ανακατέψετε σε ένα μπολ τον τόνο με τις βρασμένες πατάτες αφου τις έχετε λιώσει με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Στην συνέχεια ρίξτε το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμύδι, ψιλοκομμένο μαιντανό και το αλάτι μεσα στο μπόλ και ζυμώστε για 2 λεπτά. φτιάξτε στρόγγυλα μπιφτεκάκια και αφήστε τα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάστε το πανάρισμα, χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε την φρυγανιά. Βγάλτε τα μπιφτέκια απο το ψυγέιο και περάστε τα πρώτα απο το αυγό και μετά απο την φρυγανιά. Στην συνέχεια βάλτε τα σε μια λαδόκολα και ψύστε τα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς κελσίου. Για περισσότερη νοστιμιά τηγανίστε τα μπιφτέκια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ  
8 στρόγγυλα ψωμάκια
2 καρότα πολύ χοντρα για την ουρά
4 φέτες κασσέρι γκούντα 
2 φέτες τσένταρ για μάτια
μαγιονέζα και φύλλα μαρουλιού

Τοποθετήστε τα τονομπιφτέκια στα στρόγγυλα ψωμάκια αφού τα έχετε αλείψει με μαγιονέζα και βάλτε σε κάθε μπέργκερ απο ένα φύλλο μαρουλιού. Κόψετε τα μπέργκερ στην μέση και διακοσμήστε με την βοήθεια μιας καρδούλας κουπατ. Καλή διασκέδαση!!!

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΗΟΤ DOG



ΥΛΙΚΑ
6 ψωμάκια μακρόστενα
6 λουκάνικα φρανκφούρτις
4 φέτες τσένταρ
1 κουτ της σούπας φιλαδέλφεια
λίγες σοκολατένιες μπιλίτσες για τα μάτια

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΖΥΜΗ
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
λίγο αλάτι


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κούπα κασέρι τριμμένο της αρεσκείας σας
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο μαϊντανό

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλεύρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφού αναμίξετε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους και βάλτε την γέμιση στην μέση. Κλείστε, σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις μαργαρίτες  σε βάση για μαφινς. Ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Υπολογίστε γύρω στις 15 - 18 μαργαρίτες. Διακοσμήσετε με φέτες απο κασέρι γκούντα και τσένταρ κόβοντας τα με την βοήθειας κουπατ. Για να κολλήσει η μαργαρίτα τοποθετήστε λίγο μαγιονέζα.Καλή επιτυχία!!!