Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Φροντίζουμε η καφέ ζύμη να είναι περισσότερη απο την άσπρη.  Με την ζύμη του κακάο φτιάχνουμε το αρκουδάκι. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε το σχέδιο . Στολίστε τα μπισκότα  όπως δείχνει η εικόνα .  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ





















ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.  Πατάμε ελαφρώς τo ζυμάρι να ξεφουσκώσει τα αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Σχηματίζουμε με την ζύμη ένα στρόγγυλο ψωμάκι για κεφάλι, ένα μακρόστενο σαν αυγό για το σωμα και 2 λεπτά τμήματα για αυτάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.  Διακοσμούμε το σκυλακι με λίγη μαγιονέζα.Γεμίστε το σκυλάκι με κασέρι, γαλοπούλα, μαγιονέζα και ντομάτα. Καλή διασκέδαση!!!

HELLO KITTY

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ξεχωρίζουμε απο την ζύμη 1 κομμάτι και το χρωματίζουμε με κόκκινο χρώμα. Με την βοήθεια ενός κουπατ σχηματίζουμε την hello kitty και διακοσμούμε με λίγη ζύμη που την ενώσαμε με κακάο.
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα είναι έτοιμα να μπουν σε φακελάκια πλαστικά και να δοθούν στους μικρούς μας φίλους.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ
-φέτες ψωμιού
-αγγουράκι
-καλαμπόκι
-μαρούλι
-ελιές μαύρες
-φέτες κασέρι, γαλοπούλα
-μαγιονέζα

Angry birds



ΥΛΙΚΑ
-ψωμί του τόστ
-κέτσαπ, μουστάρδα
-καλαμπόκι
-ασπράδι αυγού
-ελιές μαύρες