Σελίδες

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΑΛΜΥΡΗ ΚΑΜΠΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΖΥΜΗ

3-4 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασέρι τριμμένο
2 κουτ της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
4 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα
λίγα φύλλα μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το δευτερο ζυμάρι για την μαυρη ζύμη με την ιδια διαδικασία. Πατάμε ελαφρώς τα ζυμάρια να ξεφουσκώσουν, τα αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Ανοίγουμε κυκλικούς δίσκους και γεμίζουμε με τα υλικά για την γέμιση. Σχηματίζουμε ένα κεφτεδάκι. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.  Διακοσμούμε την κάμπια με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας.Στην φωτό χρησιμοποιήσαμε μαρούλι, φέτες αγγουριού,καλαμπόκι, πάριζα, πιπεριά φλωρίνης και λωρίδες απο ελιές. Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου