Σελίδες

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΚΡΥΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΙΠΟΠΠΟΤΑΜΟΣ


ΥΛΙΚΑ:
-ψωμάκια μακρόστενα
-φλούδα απο αγγούρι
-κίτρινο κασέρι σε φέτες για ρουθούνια
-πάριζα σε φέτες για τα μάτια
-ελιές για τα μάτια
-ραπανάκι για τα μάτια

ΠΑΓΩΤΟ ΜΟΥ, ΠΑΓΩΤΑΚΙ


ΥΛΙΚΑ:
1 κέικ βανίλια
1 κουτί βανίλια υποβρύχιο 
χωνάκια για παγωτό
smarties ή άλλα διακοσμητικά κουφετακια
200 γραμ κουβερτούρα
μισό φλιτζάνι γάλα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

-50γραμ μαύρη κουβερτούρα
-πολύχρωμη τρούφα
-λευκή κουμερτούραΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε το κέικ της αρεσκείας σας (ακόμα μπορείτε αντι να πετάξετε το κέικ που σας περίσσεψε, να το ανανεώσετε με αυτό τον τρόπο). Το θρυμματίζετε είτε με τα χέρια, είτε στο μπλέντερ. Λιώνετε την κουβερτούρα αναμιγνύοντας την με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο κέικ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσέχοντας μην καούμε από την μεγάλη θερμοκρασία του μείγματος.Όσο το πλάθουμε βλέπουμε ότι γίνετε μια σφιχτή ζύμη.αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε και άλλο γάλα. το παγωτό είναι έτοιμο. Το πλάθουμε σε μεγάλες μπάλες και το βάζουμε στο χωνάκι του παγωτού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρίτσες και μετά το στολίζουμε.

Προτού βάλετε το μπαλάκι απο κεικ στο χωνάκι, λιώστε 50γραμ κουβερτούρα και βούτηξε τα χωνάκια πρώτα στην κουβερτούρα και αμέσως μετά σε πολύχρωμη τρούφα. Στην συνέχεια βάζετε το μπαλάκι στο χωνάκι και διακοσμείτε με λευκή κουβερτούρα και ένα κερασάκι. Καλή διασκέδαση!!!

ΠΟΥΛΑΚΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 στήθος κοτόπουλο
3-4 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, λάδι
και τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Επειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε 1κγ γόμο και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε το πουλάκι μας.Χρησιμοποιούμε πράσινη πιπεριά και μαύρη ελιά για την διακόσμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΨΕ ΠΡΑΣΣΙΝΟ



ΥΛΙΚΑ
-ψωμί του τοστ άσπρο και μαύρο
-παριζα σε φέτες
-κίτρινο κασέρι σε φέτες
-άσπρο κασέρι σε φέτες
-αγγουράκι
-καρότο