Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΖΥΜΗ

3-4 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το δεύτερο ζυμάρι για την μαύρη ζύμη με την ίδια διαδικασία. Πατάμε ελαφρώς τα ζυμάρια να ξεφουσκώσουν, τα αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και σχηματίζουμε την πεταλούδα όπως φαίνεται στην εικόνα. Περνάμε απο ένα ξυλάκι το λουκάνικο και στριφογυρνά με μια λωρίδα ζύμης γύρω από το λουκάνικο. Το βάζουμε πάνω στην πεταλούδα και διακοσμούμε με την μαύρη ζύμη. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.   Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου