Σελίδες

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

ΜΠΙΣΚΟΤΑ MINNIE

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια

ζαχαρόπαστα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο.  Πλάθουμε σε σχήμα Minnie και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα.  Καλή διασκέδαση!!!! 

LOLLIPOPS MINNIE MOUSE


ΥΛΙΚΑ :
250 γραμ ζάχαρη
100 γραμ γλυκόζη
100 γραμ νερό
χρώμα ζαχαροπλαστικής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι με κρύο νερό ρίχνουμε μια κουταλιά απο το σιρόπι που βράζει. Αν κρυσταλλώσει και σκληρύνει είναι έτοιμο. Βάζετε σε φόρμες σιλικόνης καρδούλες και αστεράκια το υλικό αφού το έχετε χρωματίσει με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Κάνετε την ίδια διαδικασία για να σχηματιστούν οι φάτσες της Minnie και τα τοποθετήστε στην καρδιά ή το αστέρι, βάζοντας ανάμεσα ξυλάκια ή καλαμάκια χάρτινα Τοποθετούμε τα ξυλάκια και διακοσμούμε με ζαχαρόπαστα, ή smarties ή καραμελάκια της αρεσκείας σας.
Τυλίξτε τα με ζελατίνα και διακοσμήσετε με πολύχρωμες κορδελίτσες και χαρίστε τα στα παιδάκια που θα έρθουν στο παιδικό σας πάρτυ.

ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΜΙΝΝΙΕ ΜΟUSE


Υλικά για 10 ποτηράκια
-2 φακελάκια ζελέ
-1 φυτική σαντιγί
-μπισκότα oreo mini για αυτάκια
-καραμέλες καρδούλες για το φιόγκο