Σελίδες

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε το ζυμάρι και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής για να διακοσμήσουμε τα καροτσάκια μας. Με την ζύμη του κακάο φτιάχνουμε το καρότσι. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε το σχέδιο . Στολίστε τα μπισκότα  όπως δείχνει η εικόνα .  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 


ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ:
1 κέικ βανίλια
200 γραμ κουβερτούρα γάλακτος
μισό φλιτζάνι γάλα
400 γραμ κουβερτούρα μαύρη

αμύγδαλα, smarties

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε το κέικ της αρεσκείας σας (ακόμα μπορείτε αντι να πετάξετε το κέικ που σας περίσσεψε, να το ανανεώσετε με αυτό τον τρόπο). Το θρυμματίζετε είτε με τα χέρια, είτε στο μπλέντερ. Λιώνετε την κουβερτούρα γάλακτος αναμιγνύοντας την με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο κέικ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσέχοντας μην καούμε από την μεγάλη θερμοκρασία του μείγματος.Όσο το πλάθουμε βλέπουμε ότι γίνετε μια σφιχτή ζύμη.Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε και άλλο γάλα. Λιώνουμε την μαύρη κουβερτούρα σε μπεν μαρι.  Πλάθουμε την ζύμη μας σε  μακρόστενα τμήματα  και το βουτάμε στην λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε τα αμύγδαλα για αγκάθια και smarties για τα μάτια. Βάζουμε τους σκατζόχοιρους  στο ψυγείο για 2 ωρίτσες. Καλή διασκέδαση!!!

ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ




ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ
-κεφτεδάκια
-πάριζα σε φέτες για αυτια και προβοσκίδα
-κασεράκι, αγγουράκι τουρσί, ελιές για τα μάτια

ΚΑΠΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ



 ΥΛΙΚΑ:
-1 πακέτο σφολιάτα
-κεφτεδάκια στρόγγυλα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγετε με την σφολιάτα ένα κυκλικό δίσκο και τοποθετήτε μέσα το κεφτεδάκι και λίγη κετσαπ αν θέλετε. Καλύπτετε με σφολιάτα το κεφτεδάκι και διακοσμητε με λουλουδάκια που τα έχετε φτιάξει με την βοήθεια κουπατ. 

ΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΨΩΜΙ



ΥΛΙΚΑ:
-1 ψωμι μακρόστενο το οποίο το κόβετε στην μέση
-2 στρόγγυλα ψωμάκια 
-κασέρι κίτρινο για διακόσμηση