Σελίδες

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 πακέτο  λουκάνικα  Φρανκφούρτης
2 κούπες  τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
κέτσαπ
φέτες κασέρι και αγγουράκια τουρσί για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.
Χρησιμοποιούμε το ταψάκι για μαφινς για να φτιάξουμε τα καραβάκια. Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνια και γεμίζουμε μέσα με το μείγμα απο κασέρι, ψιλοκομμένα λουκάνικα και κέτσαπ. Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψάκι του μάφινς και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.Καλή διασκεδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου