Σελίδες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΥΠΝΟ ΠΑΓΩΤΟ


ΥΛΙΚΑ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου φράουλα
1 κουτάκι σαντιγύ
πουράκια για στόλισμα
κερασάκια για στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνετε την κρέμα σοκόλατας και την μοιράζουμε σε 15 ποτηράκια (μπορείτε να αναμείξετε με την σοκολάτα, λίγα μπισκότα παπαδοπούλου).Αφου βάλετε τα ποτήρια στο ψυγειο και κρυώσει το μείγμα, στην συνέχεια ετοιμάζετε την κρέμα φράουλα και την τοποθετήτε στα ποτηράκια. Στολίζετε με σαντιγύ, κερασάκια και πουράκια. Καλή συνέχεια!!





ΤΟΥΡΤΑ ΑΛΜΥΡΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΙΤΣΑΣ

ΥΛΙΚΑ
15 φέτες ψωμί του τόστ
3 αυγά σφιχτά
12 αγγουράκια τουρσί
12 φέτες ζαμπόν
4 πιπεριές Φλωρίνης μεγάλες
2 Φιλαδέλφεια
1 μικρό Νουνού
1 μαγιονέζα μεσαίου μεγέθους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε δύο μείγματα.
1ο μείγμα: σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια και τα αυγά

2ο μείγμα: σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε 4 πιπεριές Φλωρίνης και το ζαμπόν

μοιράζουμε την μαγιονέζα και στα δύο μείγματα και ξεκινάμε το στρώσιμο. Απλώνουμε 3 φέτες τοστ σε μία πιατέλα και τοποθετούμε μια στρώση απο το 1ο μείγμα. Απο πάνω απλώνουμε άλλες 3 φέτες και τοποθετούμε το 2ο μείγμα. Συνεχίζω την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι φέτες του τόστ. Ανακατεύω το Φιλαδέλφεια με το νουνού και το απλώνω στην τούρτα. Στολίζω με διάφορα υλικά. Στην φωτό χρησιμοποιήθηκε πιπεριά Φλωρίνης για το λουλουδάκια, φύλλα μαϊντανό και φρέσκο αγγουράκι. Καλή διασκέδαση!!!