Σελίδες

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΡΕΠΑ!!!


ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια γάλα  φρέσκο
2 ποτήρια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουτ του γλυκού  μπεικιν πάουτερ
λίγο αλάτι
μερέντα,
1 κουτάκι σαντιγί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αυγό. Ανακατεύουμε  το αλεύρι με  το  μπεικιν και το  ρ΄ίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μία κουτάλα το μείγμα. Το  μείγμα μας βγάζει 10 κρέπες. Τοποθετούμε τις κρέπες σε μια  πιατέλα  και αλείφουμε ανάμεσα τους  μια φορά  μερέντα και  μια φορά σαντιγί. Διακοσμούμε με σαντιγί  και λιωμένη κουβερτούρα  σχηματίζοντας τους  αριθμούς με  κορνέ. Καλή διασκέδαση!!!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
12  φέτες γαλοπούλα
1 κούπα κασέρι  τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπα μανιτάρια χοδροκομμένα
 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψάκια  για μαφινς, τοποθετήστε στις  12 θήκες τις  φέτες  γαλοπούλας. Σε ένα μπολ βάζετε το κασέρι, τις  πιπεριές και τα μανιτάρια  και ανακατεύετε. Σε ένα πιάτο χτυπάτε τα 3 αυγά με το σύρμα για 5 λεπτά και τα  ενώνετε με τα υλικά στο μπολ. Ανακατεύετε όλα μαζί και  με ένα κουτάλι  γεμίζετε τις θήκες τις γαλοπούλας. Ψήνετε  για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!


ΠΑΝΑΚΟΤΑ COCTAIL


ΥΛΙΚΑ:
450 ml γάλα light
150γραμ ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 1/5 κουτ του γλυκού βανίλια
20 γραμ ζελατίνη σε σκόνη
1 φλυτζ γάλα χλιαρό
1  φακελάκι ζελέ φράουλα
πολύχρωμη τρούφα
μαρμελάδα φράουλα
15 πλαστικά ποτηράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα ποτηράκια με την τρούφα, βουτώντας τα στην μαρμελάδα και  κατόπιν στην πολύχρωμη τρούφα και τα αφήνουμε ανάποδα σε ένα ταψί μέσα στο ψυγείο για να κολλήσει καλά η τρούφα.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την πανακότα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και  την ζάχαρη. Φροντίζουμε να έχουμε χαμηλή φωτια στην κουζίνα μας για να μην κολλήσει το  γάλα. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το 1 φλυτζ  χλιαρό  γάλα, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει την σκόνη ζελατίνης.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και  ανακατεύουμε για 5 λεπτά με σύρμα. Η  πανακότα είναι έτοιμη.  Γεμίζουμε τα 3/4 των ποτηριών μας  και τα βάζουμε στο ψυγείο  για 4 ώρες.
Μετά απο 4 ώρες ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα και το προσθέτουμε στα ποτήρια. Σε λιγότερο απο 2 ώρες το coctail μας είναι έτοιμο. Για περισσότερη νοστιμιά προσθέτετε απο πάνω απο το ζελέ 1 κουτ του γλυκού μαρμελάδα. Καλή διασκέδαση!!!