Σελίδες

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΜΕ ΚΕΙΚ








                                       σοκολατάκια
















                 γλυφιτζούρι






                           παγωτάκια

ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

ΥΛΙΚΑ:
1 κέικ βανίλια
1 κουτί βανίλια υποβρύχιο 
χωνάκια για παγωτό
smarties ή άλλα διακοσμητικά κουφετακια
200 γραμ κουβερτούρα
μισό φλιτζάνι γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζετε το κέικ της αρεσκείας σας (ακόμα μπορείτε αντι να πετάξετε το κέικ που σας περίσσεψε, να το ανανεώσετε με αυτό τον τρόπο). Το θρυμματίζετε είτε με τα χέρια, είτε στο μπλέντερ. Λιώνετε την κουβερτούρα αναμιγνύοντας την με το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα στο κέικ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας προσέχοντας μην καούμε από την μεγάλη θερμοκρασία του μείγματος.Όσο το πλάθουμε βλέπουμε ότι γίνετε μια σφιχτή ζύμη.αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε και άλλο γάλα. το παγωτό είναι έτοιμο. Το πλάθουμε σε μεγάλες μπάλες και το βάζουμε στο χωνάκι του παγωτού. το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ωρίτσες και μετά το στολίζουμε.



1ος τρόπος 
Να βάλουμε στο φούρνο μικροκυμάτων την βανίλια και όταν την βγάλουμε να ρίξουμε 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και να περιχύνουμε το γλυκό, διακοσμοντας το με smarties

2ος τρόπος 
Να αναμείξουμε ζεστό νερό με ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη και με κουπατ να στολίσουμε το παγωτό  μας όπως δείχνει στην φωτό.

3ος τρόπος
Να λιώσουμε άσπρη κουβερτούρα με βούτυρο και να το περιχύσουμε στο παγωτό μας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:
Μπορείτε να τυλίξετε τα παγωτά με ζελατίνα και να τα δώσετε στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο στους συμμαθητές του παιδιού σας. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το γευστικό δωράκι. Καλή διασκέδαση!!!!