Σελίδες

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 στήθος κοτόπουλο
3-4 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, λάδι
και τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε 1κγ γόμο και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. με το ζυμάρι διακοσμούμε το χελωνάκι μας.χρησιμοποιούμε πράσινη πιπεριά και μαύρη ελιά για την διακόσμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!