Σελίδες

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Το άσπρο μπαλάκι το χωρίζουμε και αυτό σε δύο μέρη, το ένα μεγαλύτερο απο το άλλο και το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στο μεγαλύτερο μέρος ρίχνουμε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα για τα λουλουδάκια και στο μικρότερο ζυμαράκι ρίχνουμε μια σταγόνα πράσινο χρώμα για το κοτσανάκι απο το λουλούδι.

Με την βοήθεια κουπατ φτιάχνουμε τα σοκολατένια ανθρωπάκια και γυρίζουμε τα χέρια προς τα μέσα όπως δείχνει η φωτο. Στην συνέχεια πέρνουμε το κόκκινο ζυμάρι και ανοίγουμε λωρίδες μήκους 
10 εκατ περίπου και τα στριφογυρίζουμε, δημιουργόντας το λουλουδάκι. Προσθέτουμε απο κάτω μια μικρή λωρίδα απο το πράσσινο ζυμάρι για το κοτσάνι. Τα αρκουδάκια της αγάπης είναι έτοιμα.

 Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου