Σελίδες

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΛΑΓΟΣ ΝΥΣΤΗΣΙΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
πουρες απο πατάτες 
ελιές
ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Ανοίγουμε σε δίσκους και βάζουμε την γέμιση. Κλείνουμε σχηματίζοντας ενα κεφτεδάκι και κολλάμε στην ζύμη τα αυτιά και φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Διακοσμούμε τον λαγό με ότι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας.Στην φωτό χρησιμοποιήσαμε  φέτες αγγουριού, τουρσί ,καλαμπόκι, πάριζα, πιπεριά Φλωρίνης και λωρίδες από ελιές. Καλή διασκέδαση!!!

ΑΛΜΥΡΗ ΛΑΜΠΑΔΑ