ΥΛΙΚΑ:200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο125 γραμ άχνη1/2 κ.γ μπεικιν1 βανίλια25 γραμ κακάοΕΚΤΕΛΕΣΗ:πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!
ΥΛΙΚΑ:200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο125 γραμ άχνη1/2 κ.γ μπεικιν1 βανίλια25 γραμ κακάοΕΚΤΕΛΕΣΗ:πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!
ΥΛΙΚΑ:200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο125 γραμ άχνη1/2 κ.γ μπεικιν1 βανίλια25 γραμ κακάοΕΚΤΕΛΕΣΗ:πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ3-4 φλυτζάνια αλεύρι1 κ.σ ζάχαρη1 φακελάκι μαγιά ξερή2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό1 κ.γ ζάχαρη1 κ.γ αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ1 στήθος κοτόπουλο3-4 κολοκυθάκια1 κόκκινη πιπεριά1 πράσινη πιπεριάαλάτι, πιπέρι, λάδικαι τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗβάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.
χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε 1κγ γόμο και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. με το ζυμάρι διακοσμούμε το χελωνάκι μας.χρησιμοποιούμε πράσινη πιπεριά και μαύρη ελιά για την διακόσμηση μας.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!