Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΑΛΑΡΙΝΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ξεχωρίζουμε απο την ζύμη 1 κομμάτι και το χρωματίζουμε με κόκκινο χρώμα. Με την βοήθεια ενός κουπατ σχηματίζουμε την μπαλαρίνα και διακοσμούμε με λίγη ζύμη που την ενώσαμε με κακάο.
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα είναι έτοιμα να μπουν σε φακελάκια πλαστικά και να δοθούν στους μικρούς μας φίλους.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
-ψωμί του τόστ ολικής άλεσης
-φέτες κασέρι
-φέτες τσένταρ
-ελιές για τα μάτια

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
-βούτυρο
-μαγιονέζα
-τόνο σε λάδι
- 1 κουτ της σούπας κάπαρη
-2 αυγά βραστά κομμένα σε ροδέλες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετείτε τις φέτες ψωμιού για βάση. Βουτυρώνετε την κάθε μια και απλώνετε λίγη μαγιονέζα από πάνω. Τοποθετείτε τον τόνο αφού τον έχετε στραγγίξει από το λάδι. Ρίχνετε λίγη κάπαρη και τοποθετείτε τις ροδέλες με το αυγό. Βάζετε από πάνω μια φέτα ψωμιού και κόβετε στα τέσσερα. Διακοσμείτε από πάνω με τις φέτες από κασέρι. 

ΨΑΡΑΚΙ ΑΛΜΥΡΟ

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
-ντομάτες σε ροδέλες
-μαρούλι
-μοτσαρέλα σε ροδέλες
-σουσάμι
-καλαμπόκι για μάτια
-παριζακι κομμένο σε λωρίδες

Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Σχηματίζουμε το ψαράκι με την βοήθεια ενός κουπατ και βάζουμε τις λωρίδες απο πάριζα για λέπια καθώς και λωρίδες απο ζύμη . Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Σχηματίζουμε στρόγγυλους δίσκους για βάση και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 170 βαθμούς Κελσίου.  Βουτυρώνουμε την βάση και τοποθετούμε το μαρούλι,την ντομάτα και την μοτσαρέλα και το ψαράκι στο τέλος. Καλή Διασκέδαση!!!

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΑΛΜΥΡΗ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΖΥΜΗ

3-4 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το δεύτερο ζυμάρι για την μαύρη ζύμη με την ίδια διαδικασία. Πατάμε ελαφρώς τα ζυμάρια να ξεφουσκώσουν, τα αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Ανοίγουμε σε μακριές λωρίδες και σχηματίζουμε την πεταλούδα όπως φαίνεται στην εικόνα. Περνάμε απο ένα ξυλάκι το λουκάνικο και στριφογυρνά με μια λωρίδα ζύμης γύρω από το λουκάνικο. Το βάζουμε πάνω στην πεταλούδα και διακοσμούμε με την μαύρη ζύμη. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.   Καλή διασκέδαση!!!