Σελίδες

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΨΑΡΑΚΙ ΑΛΜΥΡΟ

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ
-ντομάτες σε ροδέλες
-μαρούλι
-μοτσαρέλα σε ροδέλες
-σουσάμι
-καλαμπόκι για μάτια
-παριζακι κομμένο σε λωρίδες

Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Σχηματίζουμε το ψαράκι με την βοήθεια ενός κουπατ και βάζουμε τις λωρίδες απο πάριζα για λέπια καθώς και λωρίδες απο ζύμη . Πασπαλίζουμε με σουσάμι. Σχηματίζουμε στρόγγυλους δίσκους για βάση και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο για 170 βαθμούς Κελσίου.  Βουτυρώνουμε την βάση και τοποθετούμε το μαρούλι,την ντομάτα και την μοτσαρέλα και το ψαράκι στο τέλος. Καλή Διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου