Σελίδες

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

BERGER ΜΕ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ
2 τόνους σε νερό
4 μεσαίες πατάτες βρασμένες
1 αυγό
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
μαιντανό
αλάτι
φρυγανια και 2 αυγα για το πανάρισμα

Ανακατέψετε σε ένα μπολ τον τόνο με τις βρασμένες πατάτες αφου τις έχετε λιώσει με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Στην συνέχεια ρίξτε το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμύδι, ψιλοκομμένο μαιντανό και το αλάτι μεσα στο μπόλ και ζυμώστε για 2 λεπτά. φτιάξτε στρόγγυλα μπιφτεκάκια και αφήστε τα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάστε το πανάρισμα, χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε την φρυγανιά. Βγάλτε τα μπιφτέκια απο το ψυγέιο και περάστε τα πρώτα απο το αυγό και μετά απο την φρυγανιά. Στην συνέχεια βάλτε τα σε μια λαδόκολα και ψύστε τα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς κελσίου. Για περισσότερη νοστιμιά τηγανίστε τα μπιφτέκια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ  
8 στρόγγυλα ψωμάκια
2 καρότα πολύ χοντρα για την ουρά
4 φέτες κασσέρι γκούντα 
2 φέτες τσένταρ για μάτια
μαγιονέζα και φύλλα μαρουλιού

Τοποθετήστε τα τονομπιφτέκια στα στρόγγυλα ψωμάκια αφού τα έχετε αλείψει με μαγιονέζα και βάλτε σε κάθε μπέργκερ απο ένα φύλλο μαρουλιού. Κόψετε τα μπέργκερ στην μέση και διακοσμήστε με την βοήθεια μιας καρδούλας κουπατ. Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου