Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασσέρι τριμμένο
2 ψιλοκομένα λουκάνικα
1 πράσσινη και 1 κόκκινη πιπερια ψιλοκομμένη
2 κουτ της σούπας κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 2 μεγάλα κροκοδειλάκια. Ανοίγουμε 4 μακρόστενα τμήματα και βάζουμε στα 2 την γέμιση. Κλέινουμε τα κροκοδειλάκια με τα δυο τμήματα που περίσσεψαν και σχηματίζουμε με τα χέρια μας την ουρά. Ανοίγουμε δυο τρύπες με μια μύτη απο κορνέ για να σχηματίσουμε την μύτη του κροκόδειλου. Χαράσουμε το σώμα με ένα μαχαίρι και βάζουμε τα μάτια  σχηματίζοντας με την ζύμη 2 μπαλάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Με την βοήθεια κουπατ καρδούλας φτιάχνουμε τα αυτάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στην συνέχεια με ένα ποτήρι κόβουμε ένα κυκλικό δίσκο για το πρόσωπο. Διακοσμούμε με καφέ και άσπρη ζύμη τα μάτια και την μύτη. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα θρυματισμένα μπισκότα
1 βιτάμ (250 γραμ)
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γραμ κουβερτούρα
3 κουτ της σούπας κακάο
3 κουτ της σούπας λικέρ 
1 φλυτζ καρύδια ψιλοκομμένα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
500 γραμ άσπρη ζαχαρόπαστα
100 γραμ φούξ ζαχαρόπαστα
άσπρα και ρόζ καραμελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα με το βιταμ και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει. Πέρνουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέυοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Αφού ετοιμαστεί το γλυκο, πέρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε στο εσωτερικό του μεμβράνη και στην συνέχεια τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο θα βγεί ομοιόμορφα το γλυκό μας απο το μπόλ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-5 ώρες και το ξεφορμάρουμε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ανοίγουμε στην κορυφή του κορμού μια τρύπα. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε ένα μεγάλο στρόγγυλο κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη και  την τοποθετούμε στο γλυκό, ανοίγοντας στο ίδιο σημείο μια  τρύπα. Τοποθετούμε την κούκλα και διακοσμούμε με φουξ ζαχαρόπαστα το φόρεμα καθώς και το μπλουζάκι της τούρτας. Στο πίσω μέρος δουλέψτε ξεχωριστά τον φιόγκο και ξεχωριστά της κορδέλες. Διακοσμήστε με ρόζ και άσπρα καραμελάκια. Καλή διασκέδαση!!!