Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Με την βοήθεια κουπατ καρδούλας φτιάχνουμε τα αυτάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στην συνέχεια με ένα ποτήρι κόβουμε ένα κυκλικό δίσκο για το πρόσωπο. Διακοσμούμε με καφέ και άσπρη ζύμη τα μάτια και την μύτη. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου