Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασσέρι τριμμένο
2 ψιλοκομένα λουκάνικα
1 πράσσινη και 1 κόκκινη πιπερια ψιλοκομμένη
2 κουτ της σούπας κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 2 μεγάλα κροκοδειλάκια. Ανοίγουμε 4 μακρόστενα τμήματα και βάζουμε στα 2 την γέμιση. Κλέινουμε τα κροκοδειλάκια με τα δυο τμήματα που περίσσεψαν και σχηματίζουμε με τα χέρια μας την ουρά. Ανοίγουμε δυο τρύπες με μια μύτη απο κορνέ για να σχηματίσουμε την μύτη του κροκόδειλου. Χαράσουμε το σώμα με ένα μαχαίρι και βάζουμε τα μάτια  σχηματίζοντας με την ζύμη 2 μπαλάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου