Σελίδες

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασέρι τριμμένο
2 κουτ της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
4 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα
λίγα φύλλα μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 25 γλαστράκια. Ανοίγουμε ορθογώνιες λωρίδες μήκους 1 μέτρου περίπου και τις γεμίζουμε με τριμμένο κασσέρι και γαλοπούλα και μια κουταλιά του γλυκού κέτσαπ. Τυλίγουμε την ζύμη μας και στο τέλος τραβάμε την μέση απο το γλαστράκι για να βγεί προς τα έξω. Τοποθετούμε το γλαστράκι σε θήκη για μάφινς και κολλάμε με ένα κομματάκι απο την ζύμη τα φύλλα και λίγο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ


Για να σχηματίσετε την γοργόνα μας θα πρέπει να διαθέτετε στην κουζίνα σας το συγκεκριμένο  κουπατ. Το σώμα της διακοσμείτε με φέτες γαλοπούλας και η ουρά της με μαγιονέζα και  μικρά τρίγωνα κομμάτια απο κόκκινη πιπεριά. Με την μαγιονέζα σχηματίστε τα μαλλιά της. Βάλτε δυο γαρύφαλλα για μάτια και λίγη κόκκινη πιπεριά για στόμα και κοκαλάκι. Καλή διασκέδαση!!!

Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ

ΥΛΙΚΑ:
12 φέτες του τόστ
12 φέτες γαλοπούλα
3 φέτες  κασέρι
μαγιονέζα
6  πράσινες πιπεριές
12 στικ αλμυρά  για την σκούπα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε το ψωμί του τοστ και  την γαλοπούλα σε 12 κυκλικούς δίσκους. Στην συνέχεια κόβετε την άκρη της πράσινης πιπεριάς  στα δύο σχηματίζοντας το καπέλο της μάγισσας.
Με την μαγιονέζα σχηματίζετε τα μαλλιά της και την μύτη της. Τα μάτια μπορείτε να τα σχηματίσετε κόβοντας το κασέρι σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια και να τοποθετήσετε γαρύφαλλο. Με την γαλοπούλα που περίσσεψε κόψτε  λουλουδάκια για να διακοσμήσετε το καπέλο της μάγισσας. Η σκούπα σχηματίστηκε με στίκ τα οποία στην άκρη έχουν απο μια λωρίδα γαλοπούλα τυλιγμένη στο στικ και κομμένη μέχρι την μέση σε μικρά ορθογώνια τμήματα. Καλή διασκέδαση!!!