Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
ΜΠΕΖΕΔΕΣ ΑΣΤΕΡΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
-190 ασπράδι αυγού
-190 ζάχαρη κρυσταλλική
-190 ζάχαρη άχνη
-1 κουτ του γλυκού κορν φλαουρ
-άρωμα τις αρεσκείας σας
-χρώματα ζαχαροπλαστικής
-τρούφα πολύχρωμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τα ασπράδια των αυγών. κοσκινίζουμε την άχνη με το κορν φλαουρ και τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα. προσθέτουμε το άρωμα και τα χρώματα της αρεσκείας μας και με ένα κορνε σχηματίζουμε τα αστεράκια πάνω σε μια λαδόκολλα. τοποθετούμε τα ξυλακια και την τρούφα. ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 90 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
ΠΙΤΣΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
κόκκινη σάλτσα
20 φέτες γαλοπούλας
20 φέτες κασέρι
πιπεριά κίτρινη ή πράσινη
ελιές μαύρες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. Βάζουμε κόκκινη σάλτσα. μια φέτα γαλοπούλα και κασέρι. Για μάτια χρησιμοποιούμε φέτες απο ντοματίνια και ένα μικρό κομματάκι στην μέση ελιάς. Για στόμα χρησιμοποιούμε πιπεριά κίτρινη ή πράσινη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)