Σελίδες

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασέρι τριμμένο
2 κουτ της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
4 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα
λίγα φύλλα μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 25 γλαστράκια. Ανοίγουμε ορθογώνιες λωρίδες μήκους 1 μέτρου περίπου και τις γεμίζουμε με τριμμένο κασσέρι και γαλοπούλα και μια κουταλιά του γλυκού κέτσαπ. Τυλίγουμε την ζύμη μας και στο τέλος τραβάμε την μέση απο το γλαστράκι για να βγεί προς τα έξω. Τοποθετούμε το γλαστράκι σε θήκη για μάφινς και κολλάμε με ένα κομματάκι απο την ζύμη τα φύλλα και λίγο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου