Σελίδες

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΠΑΝΑΚΟΤΑ COCTAIL


ΥΛΙΚΑ:
450 ml γάλα light
150γραμ ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 1/5 κουτ του γλυκού βανίλια
20 γραμ ζελατίνη σε σκόνη
1 φλυτζ γάλα χλιαρό
1  φακελάκι ζελέ φράουλα
πολύχρωμη τρούφα
μαρμελάδα φράουλα
15 πλαστικά ποτηράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα ποτηράκια με την τρούφα, βουτώντας τα στην μαρμελάδα και  κατόπιν στην πολύχρωμη τρούφα και τα αφήνουμε ανάποδα σε ένα ταψί μέσα στο ψυγείο για να κολλήσει καλά η τρούφα.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την πανακότα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και  την ζάχαρη. Φροντίζουμε να έχουμε χαμηλή φωτια στην κουζίνα μας για να μην κολλήσει το  γάλα. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το 1 φλυτζ  χλιαρό  γάλα, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει την σκόνη ζελατίνης.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και  ανακατεύουμε για 5 λεπτά με σύρμα. Η  πανακότα είναι έτοιμη.  Γεμίζουμε τα 3/4 των ποτηριών μας  και τα βάζουμε στο ψυγείο  για 4 ώρες.
Μετά απο 4 ώρες ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα και το προσθέτουμε στα ποτήρια. Σε λιγότερο απο 2 ώρες το coctail μας είναι έτοιμο. Για περισσότερη νοστιμιά προσθέτετε απο πάνω απο το ζελέ 1 κουτ του γλυκού μαρμελάδα. Καλή διασκέδαση!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου