Σελίδες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

300 γραμ τυρί φέτα
100 γραμ φιλαδέλφια
2 αυγά
1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Ετοιμάζουμε την γέμμιση ανακατεύοντας ολα τα υλικά μαζί.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε  την γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε το αρκουδάκι  μας. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά για να διακοσμήσουμε τα μάτια και την μύτη. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Η ζύμη μας δίνει γύρω στα 20 τεμάχια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου