Σελίδες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο για τα φύλλα και ροζ για τα λουλουδάκια. Πλάθουμε με την ζύμη του κακάο στρόγγυλους δίσκους και στολίζουμε με τα πουλάκια και τα φύλλα. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα σχέδια. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου