Σελίδες

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΨΩΜΙ





















ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.  Πατάμε ελαφρώς τo ζυμάρι να ξεφουσκώσει τα αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Σχηματίζουμε με την ζύμη ένα στρόγγυλο ψωμάκι για κεφάλι, ένα μακρόστενο σαν αυγό για το σωμα και 2 λεπτά τμήματα για αυτάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.  Διακοσμούμε το σκυλακι με λίγη μαγιονέζα.Γεμίστε το σκυλάκι με κασέρι, γαλοπούλα, μαγιονέζα και ντομάτα. Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου