Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ


ΖΥΜΗ
500 γραμ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
λίγο αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα τριμένο κασσέρι
5-7 φέτες ζαμπόν κομένο σε κύβους
3-4 κουταλιές τις σούπας κέτσαπ
1-2 κοταλιές της σούπας μουστάρδα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
λίγο ρίγανη

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλέυρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφου αναμήξετε τα υλίκα μεσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους και βάλτε την γέμιση στην μέση. Κλείστε, σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Διακοσμήστε όπως δείχνει η εικόνα. Γύρω απο το προσωπάκι της γατούλας βάλτε λωρίδες απο πάριζα αν θέλετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις γατούλες σε βάση για μαφινς και ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Υπολογίστε γύρω στις 15 - 18 γατούλες. Καλή επιτυχία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου