Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΓΡΟΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


 ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2-3 καρότα
κασέρι κομμένο σε λωρίδες
αγγουράκι τουρσί
λίγα μαρουλόφυλλα
φρέσκο κρεμμύδι
2-3 κουταλιές Φιλαδέλφεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.


Για την διακόσμηση του αγρότη χρησιμοποιούμε το Φιλαδέλφεια για να κολλήσουμε τα πράγματα πάνω στο σώμα. Το καπέλο από μαρούλι μπορείτε να το δέσετε χρησιμοποιώντας το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Βγαίνουν γύρω στα 20-25 κομμάτια. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε κουπατ για να σχηματίσετε το σώμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου