Σελίδες

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΟ CUPCAKES


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής ρόζ . Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα cupcakes μπισκότα. Δουλεύουμε την ρόζ ζυμη και κόβουμε και πάλι με κουπατ το σχήμα του μπισκότου που βλέπουμε με την διαφορά οτι τα ρόζ κομμάτια τα χωρίζουμε στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζοντας ζικ ζακ.  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς. Στο τέλος αλέιφουμε ελάχιστη μαρμελάδα στο ρόζ τμημα του μπισκότου και ρίχνουμε πολύχρωμη τρούφα. Τοποθετούμε και ένα κερασάκι και το μπισκότο μας είναι έτοιμο. Καλή διασκέδαση!!!! 

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ





ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ
-φέτες κασσέρι
-φέτες γαλοπούλα
-λουκάνικα φρανκφούρτης
-αγγούρι
-μουστάρδα για μαλλιά

ΑΥΓΟΥΛΟΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
-αυγά
-αγγουράκι
-σαλάμι
-κασσεράκι 

ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
-μακρόστενα ψωμάκια
-ροδέλες απο αγγούρι και καρότο για τις  ρόδες
-ψωμάκι του τόστ για λαιμό
-κασσεράκι στρόγγυλο για κεφάλι
-φέτες κασέρι μέσα σε σακουλάκι για λεπτομέρειες

Κολλήσατε τις ρόδες με βούτυρο ή Φιλαδέλφεια ή στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες. Προσοχή στα πολύ μικρά παιδιά όταν τους δίνετε φαγητό με οδοντογλυφίδες και ξυλάκια. Καλύτερα να τα αποφεύγετε εντελώς απο το παρτυ σας. Ανάμεσα στα ψωμάκια μπορείτε να βάλετε απο μία φέτα ζαμπόν και κασέρι αφού τα έχετε αλείψει με la vauch. Ανοίξτε μια τρυπούλα στην μέση και τοποθετήστε ένα ψωμάκι του τοστ που το έχετε κόψει σε στρόγγυλο κομμάτι. Κάνετε το ίδιο και με μια φέτα κασέρι και τοποθετήστε επάνω το στρόγγυλο κασσεράκι αφού έχετε βγάλει το κόκκινο περιτύλιγμα και έχετε σχηματίσει τα μαλλιά του οδηγού. Με τις φέτες κασέρι που βρίσκονται μέσα σε σακουλάκια κολλάμε τα μάτια και το στόμα. Χρησιμοποιούμε αυτού του είδους το κασέρι γιατί κολλάει απο μόνο του.


Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ


Για να φτιάξετε το μπουκέτο αλλαντικών θα χρειαστείτε πολλά πολλά διαφορετικά είδη αλλαντικών και διάφορα κουπατ. Τοποθετιστε τα σε ξυλάκια απο σουβλάκι και βάλτε τα μέσα σε φύλλα σγουρού μαρουλιού. Ο μπουφές με ένα τέτοιο μπουκέτο θα αποκτήσει άλλη εικόνα. Καλή διασκέδαση!!!

ΑΥΓΟΥΛΟΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

Τα χελωνάκια φτιάχνονται με πολύ γρήγορο τρόπο αρκεί να έχετε τα εξής 3 υλικά

-αυγά
-αγγούρι
-ψωμί του τοστ


Χωρίστε στα δύο τα αυγουλάκια σας αφού πρώτα τα έχετε βράσει και ξεφλουδίστε απο το αγγούρι την φλούδα του. Μπορείτε να βάλετε τα αυγουλάκια πάνω σε ψωμί του τοστ ή κάποιο κράκερ. Κόψτε την φλούδα σε λωρίδες και τοποθετήστε της στην πλάτη της χελώνας  με τον τρόπο που δείχνει η φωτό. Λίγα ψιλά κομματάκια απο το αγγούρι για τα πόδια και το κεφάλι και το σνακ σας είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά. Καλή διασκέδαση!!

ΦΡΟΥΤΟΚΑΡΑΒΙ


Το καράβι από ανανά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γεμίσετε τον μπουφέ σας με φρούτα και να δώσετε χρώμα στο τραπέζι σας. Η βάση του αποτελείτε από ένα πορτοκάλι κομμένο στην  μέση και μία φέτα ανανά. Από πάνω ψιλοκόψτε διάφορα φρούτα και σε μία οδοντογλυφίδα στερεώστε μια φλούδα από πορτοκάλι, το οποίο στην μέση θα έχετε αφαιρέσει ένα τμήμα. Στην κορυφή τοποθετήστε μισό κερασάκι και είναι έτοιμο το φρουτοκαράβι σας. Καλή διασκέδαση!!!

ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ


Μια πολύ όμορφη ιδέα για τα παιδάκια που δεν επιθυμούν να φάνε τα φρούτα τους. Αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για να κάνετε σχέδια με τα φρούτα και προσφέρετε τα στα παιδιά. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!!!

ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

300 γραμ τυρί φέτα
100 γραμ φιλαδέλφια
2 αυγά
1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Ετοιμάζουμε την γέμμιση ανακατεύοντας ολα τα υλικά μαζί.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε  την γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε το αρκουδάκι  μας. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά για να διακοσμήσουμε τα μάτια και την μύτη. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Η ζύμη μας δίνει γύρω στα 20 τεμάχια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο για τα φύλλα και ροζ για τα λουλουδάκια. Πλάθουμε με την ζύμη του κακάο στρόγγυλους δίσκους και στολίζουμε με τα πουλάκια και τα φύλλα. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα σχέδια. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Μανούλες μπορείτε να καθίσετε και να φτιάξετε την κυρά σαρακοστή για να υποδεχτούμε  την νηστεία και να τιμήσουμε τις παραδόσεις μας. Η κυρά σαρακοστή έχει ένα σταυρό στο κεφάλι γιατί συμβολίζει την θρησκεία. Δεν έχει στόμα γιατί συμβολίζει την νηστεία. Έχει τα χέρια της σε θέση προσευχής και έχει και 7 πόδια που συμβολίζουν τις 7 Κυριακές μέχρι το Πάσχα. Κάθε Κυριακή σπάμε και από ένα ποδαράκι. Φτιάχνετε πολύ εύκολα. Θα χρειαστείτε μια κούπα νερό, τρεις κούπες αλεύρι και μια κούπα αλάτι ώστε να διατηρηθεί τόσες μέρες.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασέρι τριμμένο
2 κουτ της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
4 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα
λίγα φύλλα μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 25 γλαστράκια. Ανοίγουμε ορθογώνιες λωρίδες μήκους 1 μέτρου περίπου και τις γεμίζουμε με τριμμένο κασσέρι και γαλοπούλα και μια κουταλιά του γλυκού κέτσαπ. Τυλίγουμε την ζύμη μας και στο τέλος τραβάμε την μέση απο το γλαστράκι για να βγεί προς τα έξω. Τοποθετούμε το γλαστράκι σε θήκη για μάφινς και κολλάμε με ένα κομματάκι απο την ζύμη τα φύλλα και λίγο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ


Για να σχηματίσετε την γοργόνα μας θα πρέπει να διαθέτετε στην κουζίνα σας το συγκεκριμένο  κουπατ. Το σώμα της διακοσμείτε με φέτες γαλοπούλας και η ουρά της με μαγιονέζα και  μικρά τρίγωνα κομμάτια απο κόκκινη πιπεριά. Με την μαγιονέζα σχηματίστε τα μαλλιά της. Βάλτε δυο γαρύφαλλα για μάτια και λίγη κόκκινη πιπεριά για στόμα και κοκαλάκι. Καλή διασκέδαση!!!

Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ

ΥΛΙΚΑ:
12 φέτες του τόστ
12 φέτες γαλοπούλα
3 φέτες  κασέρι
μαγιονέζα
6  πράσινες πιπεριές
12 στικ αλμυρά  για την σκούπα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε το ψωμί του τοστ και  την γαλοπούλα σε 12 κυκλικούς δίσκους. Στην συνέχεια κόβετε την άκρη της πράσινης πιπεριάς  στα δύο σχηματίζοντας το καπέλο της μάγισσας.
Με την μαγιονέζα σχηματίζετε τα μαλλιά της και την μύτη της. Τα μάτια μπορείτε να τα σχηματίσετε κόβοντας το κασέρι σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια και να τοποθετήσετε γαρύφαλλο. Με την γαλοπούλα που περίσσεψε κόψτε  λουλουδάκια για να διακοσμήσετε το καπέλο της μάγισσας. Η σκούπα σχηματίστηκε με στίκ τα οποία στην άκρη έχουν απο μια λωρίδα γαλοπούλα τυλιγμένη στο στικ και κομμένη μέχρι την μέση σε μικρά ορθογώνια τμήματα. Καλή διασκέδαση!!!

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΡΕΠΑ!!!


ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια γάλα  φρέσκο
2 ποτήρια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουτ του γλυκού  μπεικιν πάουτερ
λίγο αλάτι
μερέντα,
1 κουτάκι σαντιγί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αυγό. Ανακατεύουμε  το αλεύρι με  το  μπεικιν και το  ρ΄ίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μία κουτάλα το μείγμα. Το  μείγμα μας βγάζει 10 κρέπες. Τοποθετούμε τις κρέπες σε μια  πιατέλα  και αλείφουμε ανάμεσα τους  μια φορά  μερέντα και  μια φορά σαντιγί. Διακοσμούμε με σαντιγί  και λιωμένη κουβερτούρα  σχηματίζοντας τους  αριθμούς με  κορνέ. Καλή διασκέδαση!!!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
12  φέτες γαλοπούλα
1 κούπα κασέρι  τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπα μανιτάρια χοδροκομμένα
 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψάκια  για μαφινς, τοποθετήστε στις  12 θήκες τις  φέτες  γαλοπούλας. Σε ένα μπολ βάζετε το κασέρι, τις  πιπεριές και τα μανιτάρια  και ανακατεύετε. Σε ένα πιάτο χτυπάτε τα 3 αυγά με το σύρμα για 5 λεπτά και τα  ενώνετε με τα υλικά στο μπολ. Ανακατεύετε όλα μαζί και  με ένα κουτάλι  γεμίζετε τις θήκες τις γαλοπούλας. Ψήνετε  για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!


ΠΑΝΑΚΟΤΑ COCTAIL


ΥΛΙΚΑ:
450 ml γάλα light
150γραμ ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 1/5 κουτ του γλυκού βανίλια
20 γραμ ζελατίνη σε σκόνη
1 φλυτζ γάλα χλιαρό
1  φακελάκι ζελέ φράουλα
πολύχρωμη τρούφα
μαρμελάδα φράουλα
15 πλαστικά ποτηράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα ποτηράκια με την τρούφα, βουτώντας τα στην μαρμελάδα και  κατόπιν στην πολύχρωμη τρούφα και τα αφήνουμε ανάποδα σε ένα ταψί μέσα στο ψυγείο για να κολλήσει καλά η τρούφα.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την πανακότα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και  την ζάχαρη. Φροντίζουμε να έχουμε χαμηλή φωτια στην κουζίνα μας για να μην κολλήσει το  γάλα. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το 1 φλυτζ  χλιαρό  γάλα, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει την σκόνη ζελατίνης.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και  ανακατεύουμε για 5 λεπτά με σύρμα. Η  πανακότα είναι έτοιμη.  Γεμίζουμε τα 3/4 των ποτηριών μας  και τα βάζουμε στο ψυγείο  για 4 ώρες.
Μετά απο 4 ώρες ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα και το προσθέτουμε στα ποτήρια. Σε λιγότερο απο 2 ώρες το coctail μας είναι έτοιμο. Για περισσότερη νοστιμιά προσθέτετε απο πάνω απο το ζελέ 1 κουτ του γλυκού μαρμελάδα. Καλή διασκέδαση!!!






Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασσέρι τριμμένο
2 ψιλοκομένα λουκάνικα
1 πράσσινη και 1 κόκκινη πιπερια ψιλοκομμένη
2 κουτ της σούπας κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 2 μεγάλα κροκοδειλάκια. Ανοίγουμε 4 μακρόστενα τμήματα και βάζουμε στα 2 την γέμιση. Κλέινουμε τα κροκοδειλάκια με τα δυο τμήματα που περίσσεψαν και σχηματίζουμε με τα χέρια μας την ουρά. Ανοίγουμε δυο τρύπες με μια μύτη απο κορνέ για να σχηματίσουμε την μύτη του κροκόδειλου. Χαράσουμε το σώμα με ένα μαχαίρι και βάζουμε τα μάτια  σχηματίζοντας με την ζύμη 2 μπαλάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Με την βοήθεια κουπατ καρδούλας φτιάχνουμε τα αυτάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στην συνέχεια με ένα ποτήρι κόβουμε ένα κυκλικό δίσκο για το πρόσωπο. Διακοσμούμε με καφέ και άσπρη ζύμη τα μάτια και την μύτη. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα θρυματισμένα μπισκότα
1 βιτάμ (250 γραμ)
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γραμ κουβερτούρα
3 κουτ της σούπας κακάο
3 κουτ της σούπας λικέρ 
1 φλυτζ καρύδια ψιλοκομμένα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
500 γραμ άσπρη ζαχαρόπαστα
100 γραμ φούξ ζαχαρόπαστα
άσπρα και ρόζ καραμελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα με το βιταμ και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει. Πέρνουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέυοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Αφού ετοιμαστεί το γλυκο, πέρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε στο εσωτερικό του μεμβράνη και στην συνέχεια τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο θα βγεί ομοιόμορφα το γλυκό μας απο το μπόλ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-5 ώρες και το ξεφορμάρουμε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ανοίγουμε στην κορυφή του κορμού μια τρύπα. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε ένα μεγάλο στρόγγυλο κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη και  την τοποθετούμε στο γλυκό, ανοίγοντας στο ίδιο σημείο μια  τρύπα. Τοποθετούμε την κούκλα και διακοσμούμε με φουξ ζαχαρόπαστα το φόρεμα καθώς και το μπλουζάκι της τούρτας. Στο πίσω μέρος δουλέψτε ξεχωριστά τον φιόγκο και ξεχωριστά της κορδέλες. Διακοσμήστε με ρόζ και άσπρα καραμελάκια. Καλή διασκέδαση!!!