Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΣΑΛΙΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ξεχωρίζουμε απο την ζύμη 3 κομμάτια και τα χρωματίζουμε με πράσινο, μπλέ και φούξ χρώμα. Με την βοήθεια ενός κουπατ σχηματίζουμε την σαλιάρα και πλάθουμε με τις χρωματιστές ζύμες λωρίδες, τις οποίες τις χρησιμοποιούμε για να στολίσουμε τα μπισκότα. Σχηματίζουμε πεταλούδες και τις τοποθετούμε στις σαλιάρες.
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.Καλή διασκέδαση!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου