Σελίδες

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΚΥΚΝΟΣ ΜΙΛΦΕI


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα
1 λιτρο φρέσκο γάλα
6 κουτ τις σούπας αλεύρι
4 κουτ τις σούπας κάστερ πάουτερ
1 φλυτ ζάχαρη
1 Βιτάμ
2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ
ξεχωρίζουμε ένα φλιτζάνι γάλα και διαλύουμε το κάστερ, το αλεύρι και την ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το Βιτάμ και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κάστερ. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμη. Η κρέμα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν ξεπαγώσουν τα φύλλα της σφολιάτας κόβουμε με κουπατ τουλίπας, τα φτερά.Αν δεν διαθέτετε τέτοιο κουπατ μπορείτε να το σχηματίσετε με ένα μαχαίρι. Το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το χρησιμοποιούμε  για να ανοίξουμε κυκλικούς δίσκους.  Τα κομμάτια που θα περισσέψουν απο τα φύλλα σφολιάτας,  σχηματίζουμε το κεφάλι και την ουρά. Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια. Όταν ψηθεί η σφολιάτα γεμίζετε τους κύκνους με κρέμα με την βοήθεια κορνέ. Κολλάτε τα φτερά βάζοντας και εκεί κρέμα. Ο κύκνος είναι έτοιμος. Καλή διασκέδαση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου