Σελίδες

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ


Για να φτιάξετε το μπουκέτο αλλαντικών θα χρειαστείτε πολλά πολλά διαφορετικά είδη αλλαντικών και διάφορα κουπατ. Τοποθετιστε τα σε ξυλάκια απο σουβλάκι και βάλτε τα μέσα σε φύλλα σγουρού μαρουλιού. Ο μπουφές με ένα τέτοιο μπουκέτο θα αποκτήσει άλλη εικόνα. Καλή διασκέδαση!!!

ΑΥΓΟΥΛΟΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

Τα χελωνάκια φτιάχνονται με πολύ γρήγορο τρόπο αρκεί να έχετε τα εξής 3 υλικά

-αυγά
-αγγούρι
-ψωμί του τοστ


Χωρίστε στα δύο τα αυγουλάκια σας αφού πρώτα τα έχετε βράσει και ξεφλουδίστε απο το αγγούρι την φλούδα του. Μπορείτε να βάλετε τα αυγουλάκια πάνω σε ψωμί του τοστ ή κάποιο κράκερ. Κόψτε την φλούδα σε λωρίδες και τοποθετήστε της στην πλάτη της χελώνας  με τον τρόπο που δείχνει η φωτό. Λίγα ψιλά κομματάκια απο το αγγούρι για τα πόδια και το κεφάλι και το σνακ σας είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά. Καλή διασκέδαση!!

ΦΡΟΥΤΟΚΑΡΑΒΙ


Το καράβι από ανανά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γεμίσετε τον μπουφέ σας με φρούτα και να δώσετε χρώμα στο τραπέζι σας. Η βάση του αποτελείτε από ένα πορτοκάλι κομμένο στην  μέση και μία φέτα ανανά. Από πάνω ψιλοκόψτε διάφορα φρούτα και σε μία οδοντογλυφίδα στερεώστε μια φλούδα από πορτοκάλι, το οποίο στην μέση θα έχετε αφαιρέσει ένα τμήμα. Στην κορυφή τοποθετήστε μισό κερασάκι και είναι έτοιμο το φρουτοκαράβι σας. Καλή διασκέδαση!!!

ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ


Μια πολύ όμορφη ιδέα για τα παιδάκια που δεν επιθυμούν να φάνε τα φρούτα τους. Αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για να κάνετε σχέδια με τα φρούτα και προσφέρετε τα στα παιδιά. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!!!

ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

300 γραμ τυρί φέτα
100 γραμ φιλαδέλφια
2 αυγά
1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Ετοιμάζουμε την γέμμιση ανακατεύοντας ολα τα υλικά μαζί.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε  την γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε το αρκουδάκι  μας. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά για να διακοσμήσουμε τα μάτια και την μύτη. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Η ζύμη μας δίνει γύρω στα 20 τεμάχια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο για τα φύλλα και ροζ για τα λουλουδάκια. Πλάθουμε με την ζύμη του κακάο στρόγγυλους δίσκους και στολίζουμε με τα πουλάκια και τα φύλλα. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα σχέδια. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!