Σελίδες

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 πακέτο  λουκάνικα  Φρανκφούρτης
2 κούπες  τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
κέτσαπ
φέτες κασέρι και αγγουράκια τουρσί για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.
Χρησιμοποιούμε το ταψάκι για μαφινς για να φτιάξουμε τα καραβάκια. Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνια και γεμίζουμε μέσα με το μείγμα απο κασέρι, ψιλοκομμένα λουκάνικα και κέτσαπ. Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψάκι του μάφινς και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.Καλή διασκεδαση!!!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Το άσπρο μπαλάκι το χωρίζουμε και αυτό σε δύο μέρη, το ένα μεγαλύτερο απο το άλλο και το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στο μεγαλύτερο μέρος ρίχνουμε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα για τα λουλουδάκια και στο μικρότερο ζυμαράκι ρίχνουμε μια σταγόνα πράσινο χρώμα για το κοτσανάκι απο το λουλούδι.

Με την βοήθεια κουπατ φτιάχνουμε τα σοκολατένια ανθρωπάκια και γυρίζουμε τα χέρια προς τα μέσα όπως δείχνει η φωτο. Στην συνέχεια πέρνουμε το κόκκινο ζυμάρι και ανοίγουμε λωρίδες μήκους 
10 εκατ περίπου και τα στριφογυρίζουμε, δημιουργόντας το λουλουδάκι. Προσθέτουμε απο κάτω μια μικρή λωρίδα απο το πράσσινο ζυμάρι για το κοτσάνι. Τα αρκουδάκια της αγάπης είναι έτοιμα.

 Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!