Σελίδες

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΓΑΤΟΥΛΑ ΚΑΛΤΣΟΝΕ


ΖΥΜΗ
500 γραμ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
λίγο αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα τριμένο κασσέρι
5-7 φέτες ζαμπόν κομένο σε κύβους
3-4 κουταλιές τις σούπας κέτσαπ
1-2 κοταλιές της σούπας μουστάρδα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
λίγο ρίγανη

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλέυρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφου αναμήξετε τα υλίκα μεσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους και βάλτε την γέμιση στην μέση. Κλείστε, σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Διακοσμήστε όπως δείχνει η εικόνα. Γύρω απο το προσωπάκι της γατούλας βάλτε λωρίδες απο πάριζα αν θέλετε. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις γατούλες σε βάση για μαφινς και ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Υπολογίστε γύρω στις 15 - 18 γατούλες. Καλή επιτυχία!!! 

SUPER ΚΑΡΔΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΑΓΡΟΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


 ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2-3 καρότα
κασέρι κομμένο σε λωρίδες
αγγουράκι τουρσί
λίγα μαρουλόφυλλα
φρέσκο κρεμμύδι
2-3 κουταλιές Φιλαδέλφεια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.


Για την διακόσμηση του αγρότη χρησιμοποιούμε το Φιλαδέλφεια για να κολλήσουμε τα πράγματα πάνω στο σώμα. Το καπέλο από μαρούλι μπορείτε να το δέσετε χρησιμοποιώντας το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι. Βγαίνουν γύρω στα 20-25 κομμάτια. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε κουπατ για να σχηματίσετε το σώμα

ΑΡΑΧΝΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. Βάζουμε 1 κεφτεδάκι με λίγη κόκκινη σάλτσα και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε την αραχνούλα μας. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά για την διακόσμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!