Σελίδες

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
 
ΓΕΜΙΣΗ
-κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα ή κέτσαπ
-λωρίδες απο μαύρη ελιά
-καλαμπόκι
-πάριζα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. Βάζουμε 1 κεφτεδάκι με λίγη κόκκινη σάλτσα και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά, καλαμπόκι, πάριζα για την διακόσμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΑΤΟ

ΖΥΜΗ
-500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
-λίγο αλάτι

ΓΕΜΙΣΗ
-μαρούλι
-τυρί Φιλαδέλφεια
-πάριζα
-καλαμπόκι

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλεύρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφού αναμίξετε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους για το πιάτο και λωρίδες για τα πιρούνια. Ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Αφού ψηθούν γεμίστε τα πιάτα με τυρί Φιλαδέλφεια, μαρούλι, λουλουδάκια από πάριζα και καλαμπόκι. Καλή επιτυχία!!!ι

ΓΛΑΣΤΡΟΥΛΑ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ






ΥΛΙΚΑ
-στρόγγυλα και μακρόστενα ψωμάκια για σάντουιτς
-πάριζα που θα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το στρόγγυλο ψωμάκι
-μαρούλι
-μαγιονέζα
-στρόγγυλα κασεράκια

ΚΑΛΑΘΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ




ΥΛΙΚΑ
-σφολιάτα για τα καλαθάκια μας
-λουκάνικα Φρανκφούρτης
-αυγό
-μαρούλι
-ψωμί του τόστ μαύρο
-μαγιονέζα

Για το σχήμα του καλαθιού χρησιμοποιούμε φόρμα για μάφινς αφού την βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε για να μην κολλήσει. Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα μπορούμε να κόψουμε την σφολιάτα λωρίδες και να την τοποθετήσουμε σχηματίζοντας καρό. Αφού φουρνίσουμε γεμίζουμε τα καλαθάκια μας με ότι έχουμε στο ψυγείο. 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Το άσπρο ζυμάρι το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής για να διακομίσουμε τις πεταλουδίτσες  μας. Με την ζύμη του κακάο φτιάχνουμε το στρόγγυλο ,μπισκότο. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε το σχέδιο . Στολίστε τα μπισκότα  όπως δείχνει η εικόνα .  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!