Σελίδες

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΕΛΕΦΑΝΤΙΝΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ:
-βραστή πατάτα
-φέτες πάριζα
-φέτες κασέρι
-αγγουράκι τουρσί για μάτια
-μαύρες ελιές για μάτια

Βράζετε πρώτα την πατάτα και την αφήνετε να κρυώσει.Την ξεφλουδίζετε και με ένα μαχαίρι κόβετε μέχρι την μέση το σώμα,ανοίγοντας υποδοχές για την πάριζα και το κασέρι.τοποθετήτε τα αυτάκια και την μύτη χρησιμοποιώντας πάριζα. Τελειώνετε με τα μάτια. Μπορείτε να το προσφέρετε πάνω σε φρυγανιά ή ψωμί του τόστ.

ΣΑΛΙΓΓΑΡΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

6 λουκάνικα βραστά κομμένα σε φέτες
1 φλυτζάνι τριμμένο κασσέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Ανοίγουμε την ζύμη με λωρίδες και τοποθετούμε το κασέρι και τις φέτες λουκάνικου και τυλίγουμε την ζύμη και στο τέλος για να σταθεροποιηθεί το κεφάλι, το κολλάμε με το υπόλοιπο βρέχοντας την ζύμη με λίγο νεράκι. Για μάτια βάζουμε δυο κομμάτια απο πράσινη ελιά. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Η ζύμη μας δίνει γύρω στα 30 τεμάχια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!





ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΑΚΙ




ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ άσπρο και μαυρό
-φέτες πάριζα
-φέτες κασέρι τσένταρ
-λωρίδες με κόκκινη πιπεριά

ΖΙΠΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΦΑΓΩΜΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ξεχωρίζουμε απο την ζύμη 3 κομμάτια και τα χρωματίζουμε με πράσινο, μπλέ και φούξ χρώμα. Με την βοήθεια ενός κουπατ σχηματίζουμε τα ζιπουνάκια και πλάθουμε με τις χρωματιστές ζύμες λωρίδες, τις οποίες τις χρησιμοποιούμε για να στολίσουμε τα μπισκότα.
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα είναι έτοιμα να μπουν σε φακελάκια πλαστικά και να δοθούν στους μικρούς μας φίλους.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ






ΥΛΙΚΑ:
-Ψωμί του τόστ
-παριζάκι φέτες
-κασέρι φέτες κίτρινο τσένταρ
-κασέρι φέτες γκούντα
-ροδέλες μελιτζάνας
-γαλοπούλα σε φέτες