Σελίδες

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 στήθος κοτόπουλο
3-4 κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι, λάδι
και τριμμένη παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε 1κγ γόμο και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. με το ζυμάρι διακοσμούμε το χελωνάκι μας.χρησιμοποιούμε πράσινη πιπεριά και μαύρη ελιά για την διακόσμηση μας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!