Σελίδες

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΚΥΚΝΟΣ ΜΙΛΦΕI


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα
1 λιτρο φρέσκο γάλα
6 κουτ τις σούπας αλεύρι
4 κουτ τις σούπας κάστερ πάουτερ
1 φλυτ ζάχαρη
1 Βιτάμ
2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ
ξεχωρίζουμε ένα φλιτζάνι γάλα και διαλύουμε το κάστερ, το αλεύρι και την ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το Βιτάμ και ζεσταίνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το κάστερ. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά και ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά ακόμη. Η κρέμα είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν ξεπαγώσουν τα φύλλα της σφολιάτας κόβουμε με κουπατ τουλίπας, τα φτερά.Αν δεν διαθέτετε τέτοιο κουπατ μπορείτε να το σχηματίσετε με ένα μαχαίρι. Το δεύτερο φύλλο σφολιάτας το χρησιμοποιούμε  για να ανοίξουμε κυκλικούς δίσκους.  Τα κομμάτια που θα περισσέψουν απο τα φύλλα σφολιάτας,  σχηματίζουμε το κεφάλι και την ουρά. Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια. Όταν ψηθεί η σφολιάτα γεμίζετε τους κύκνους με κρέμα με την βοήθεια κορνέ. Κολλάτε τα φτερά βάζοντας και εκεί κρέμα. Ο κύκνος είναι έτοιμος. Καλή διασκέδαση!!!


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ μαύρο και άσπρο
-κόκκινη πιπεριά για παπιγιόν
-φέτες παριζάκι για στόμα
-κασεράκι κίτρινο για μάτια
-ελιές για μάτια

ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ



ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ μαύρο
-στρόγγυλα κασεράκια
-κίτρινο κασέρι για μάτια 
-καρότο για στόμα

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ




ΥΛΙΚΑ:
-κεφτεδάκια στρόγγυλα
-πάριζα σε φέτες για πόδια και στόμα
-κασέρι κίτρινο για μάτια
-φλούδα αγγουριού για διακόσμηση
-φέτες άσπρου ψωμιού
-καρότο για μύτη

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΚΑΤΖΟΧΟΙΡΟΙ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Δουλεύουμε την ζύμη  με το κακάο.Ξεχωρίστε πολύ λίγη ζύμη πρωτού ρίξετε το κακάο για τα μάτια και το στόμα. Με την βοήθεια κουπατ σχηματίζετε τους σκατζόχοιρους και βάζουμε επιπλέον λωρίδες για τα αγκάθια. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!