Σελίδες

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΛΜΥΡΗ


ΥΛΙΚΑ:
-σφολιάτα
-τυρί φέτα
-πράσινη πιπεριά
-Φιλαδέλφεια

Ψιλοκόβουμε την πράσινη πιπεριά και την προσθέτουμε στο τυρί. Προσθέτουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε.Με κουπατ σχηματίζουμε τις καραμελίτσες και γεμίζουμε κάθε καραμελίτσα με το μείγμα. Τοποθετούμε ακόμα μια καραμελίτσα απο πάνω απο το μείγμα και κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες με λίγο νερό για να κολλήσουν. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς. 

ΣΑΛΙΑΡΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ξεχωρίζουμε απο την ζύμη 3 κομμάτια και τα χρωματίζουμε με πράσινο, μπλέ και φούξ χρώμα. Με την βοήθεια ενός κουπατ σχηματίζουμε την σαλιάρα και πλάθουμε με τις χρωματιστές ζύμες λωρίδες, τις οποίες τις χρησιμοποιούμε για να στολίσουμε τα μπισκότα. Σχηματίζουμε πεταλούδες και τις τοποθετούμε στις σαλιάρες.
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Τα αφήνουμε να κρυώσουν.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΜΠΙΜΠΕΡΟ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακαο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ξεχωρίζουμε απο την ζύμη 2 κομμάτια και τα χρωματίζουμε με φούξ χρώμα για τα λουλουδάκια και ρίχνουμε το κακάο στο δεύτερο κομμάτι για να διακοσμήσουμε το μπιμπερό. Με την βοήθεια ενός κουπατ σχηματίζουμε το μπιμπερό.
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα μπισκότα είναι έτοιμα να μπουν σε φακελάκια πλαστικά και να δοθούν στους μικρούς μας φίλους.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΜΕ ΜΩΡΑΚΙ






ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ
-παριζάκι στρόγγυλο
-παριζάκι σε φέτες
-λουκάνικο για το μωρό
-πράσινη πιπεριά
-πιπεριά πράσινη για τις ρόδες

ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΑΥΓΟ






ΥΛΙΚΑ:
-αυγό
-καρότο για αυτιά και μύτη
-κράκερς
-αγγουράκι τουρσί για μάτια
-λωρίδες μαύρης ελιάς για μουστάκια