Σελίδες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
φούξ ζαχαρόπαστα
100 γραμ κουβερτούρα
πολύχρωμη τρούφα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Ανοίγουμε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους χρησιμοποιώντας ένα κουπατ ή κάποιο ποτήρι. 
Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Όταν βγουν απο τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και με την φούξ ζαχαροπαστα σχηματίζουμε τις καρδούλες και τις πεταλούδες και τα κολλάμε με λίγο μαρμελάδα στα μπισκότα. Λιώνουμε λίγη κουβερτούρα και βουτάμε τα μπισκότα περιμετρικά και στην συνέχεια τα βουτάμε στην τρούφα. Τα μπισκότα είναι έτοιμα να μπουν σε φακελάκια πλαστικά και να δοθούν στους μικρούς μας φίλους.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΟΤΑΝ ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ




ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τοστ
-λουκανικάκια
-φέτες κασέρι
-ομπρελίτσες για στόλισμα

Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ Η ΣΟΦΗ




ΥΛΙΚΑ:
-άσπρο και μαύρο ψωμί του τόστ

-φέτες γαλοπούλα
-μαύρες ελιές για τα μάτια
-κίτρινη πιπεριά για την μύτη

ΑΥΓΟ ΠΥΡΑΥΛΟΣ


ΥΛΙΚΑ:
-Ψωμί του τόστ
-αυγά
-φέτες αγγούρι
-γαλοπούλα για στόλισμα
-φέτες κασέρι για στόλισμα
-ραπανάκι για τα φτερά του πυραύλου
-οδοντογλυφίδες 

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΦΙΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε το ζυμάρι και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο ροζ για τα λουλουδάκια. Πλάθουμε με την ζύμη σε στρόγγυλους δίσκους και σχηματίζουμε το κεφάλι. Με την ζύμη του κακάο φτιάχνουμε το καπέλο. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα σχέδια με τα ροζ λουλούδια. Στολίστε τα μπισκότα φίλες όπως δείχνει η εικόνα και χαρίστε τα στις φίλες των παιδιών σας, σε ένα άκρως κοριτσίστικο πάρτυ.  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΨΩΜΑΚΙ



ΥΛΙΚΑ:
-μακρόστενα ψωμάκια
-κασέρι τσένταρ για τα λουλούδια
-φέτες πάριζα για λουλούδι
-κασέρι σε φέτες για τον πάτο της    παντόφλας
-φλούδα αγγουριού για διακόσμηση





ΓΑΤΟΥΛΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙ

Με την ζύμη από τα κεφτεδάκια που θα έχετε στο μεσημεριανό σας τραπέζι, σχηματίστε μια γατούλα για τους μικρούς μας φίλους και αφήστε τους άφωνους.
Ενώνοντας 2 κεφτεδάκια έχετε σχηματίσει πολύ γρήγορα το σώμα της γατούλας. Για αυτάκια χρησιμοποιήστε μικρά τριγωνάκια απο φέτες γαλοπούλας που τα έχετε τυλίξει και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδα στην θέση των αυτιών. Κασέρι για τα μάτια, κρεμμύδια φρέσκα για τα μουστάκια και καρότο για την μύτη. Όλα αυτά κολλήσατε τα με λίγο βούτυρο ή μαγιονέζα. Καλή διασκέδαση!!! 

ΗΡΘΕ Η ΑΝΟΙΞΗ


ΥΛΙΚΑ:
-αυγό
-αγγουράκι
-φέτες γαλοπούλας
-μουστάρδα
-ψωμί του τόστ

σε ψωμί του τόστ που το έχετε κόψει σε στρόγγυλα τμήματα τοποθετήστε το αυγό το οποίο το έχετε κόψει στην μέση και έχετε αφαιρέσει τον κρόκο. Στην θέση που υπήρχε ο κρόκος τοποθετήστε τέσσερις φέτες αγγουριού το οποίο το έχετε κόψει στο τελείωμα σχηματίζοντας ένα βέλος. Κόψτε τις φέτες γαλοπούλας στην μέση, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Τυλίξτε τις φέτες και τοποθετήστε τις ανάμεσα στις 4 φέτες αγγουριού. Στην μέση των λουλουδιών ρίξτε λίγο μουστάρδα για να σχηματίσετε τον κορμό. 

Μπορείτε αντί για αγγούρι να χρησιμοποιήσετε φύλλα μαρουλιού

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΜΠΙΣΚΟΤΟ CUPCAKES


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής ρόζ . Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα cupcakes μπισκότα. Δουλεύουμε την ρόζ ζυμη και κόβουμε και πάλι με κουπατ το σχήμα του μπισκότου που βλέπουμε με την διαφορά οτι τα ρόζ κομμάτια τα χωρίζουμε στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζοντας ζικ ζακ.  Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς. Στο τέλος αλέιφουμε ελάχιστη μαρμελάδα στο ρόζ τμημα του μπισκότου και ρίχνουμε πολύχρωμη τρούφα. Τοποθετούμε και ένα κερασάκι και το μπισκότο μας είναι έτοιμο. Καλή διασκέδαση!!!! 

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕΞΙΚΑΝΟΙ





ΥΛΙΚΑ:
-ψωμί του τόστ
-φέτες κασσέρι
-φέτες γαλοπούλα
-λουκάνικα φρανκφούρτης
-αγγούρι
-μουστάρδα για μαλλιά

ΑΥΓΟΥΛΟΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ


ΥΛΙΚΑ:
-αυγά
-αγγουράκι
-σαλάμι
-κασσεράκι 

ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ


ΥΛΙΚΑ:
-μακρόστενα ψωμάκια
-ροδέλες απο αγγούρι και καρότο για τις  ρόδες
-ψωμάκι του τόστ για λαιμό
-κασσεράκι στρόγγυλο για κεφάλι
-φέτες κασέρι μέσα σε σακουλάκι για λεπτομέρειες

Κολλήσατε τις ρόδες με βούτυρο ή Φιλαδέλφεια ή στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες. Προσοχή στα πολύ μικρά παιδιά όταν τους δίνετε φαγητό με οδοντογλυφίδες και ξυλάκια. Καλύτερα να τα αποφεύγετε εντελώς απο το παρτυ σας. Ανάμεσα στα ψωμάκια μπορείτε να βάλετε απο μία φέτα ζαμπόν και κασέρι αφού τα έχετε αλείψει με la vauch. Ανοίξτε μια τρυπούλα στην μέση και τοποθετήστε ένα ψωμάκι του τοστ που το έχετε κόψει σε στρόγγυλο κομμάτι. Κάνετε το ίδιο και με μια φέτα κασέρι και τοποθετήστε επάνω το στρόγγυλο κασσεράκι αφού έχετε βγάλει το κόκκινο περιτύλιγμα και έχετε σχηματίσει τα μαλλιά του οδηγού. Με τις φέτες κασέρι που βρίσκονται μέσα σε σακουλάκια κολλάμε τα μάτια και το στόμα. Χρησιμοποιούμε αυτού του είδους το κασέρι γιατί κολλάει απο μόνο του.


Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ


Για να φτιάξετε το μπουκέτο αλλαντικών θα χρειαστείτε πολλά πολλά διαφορετικά είδη αλλαντικών και διάφορα κουπατ. Τοποθετιστε τα σε ξυλάκια απο σουβλάκι και βάλτε τα μέσα σε φύλλα σγουρού μαρουλιού. Ο μπουφές με ένα τέτοιο μπουκέτο θα αποκτήσει άλλη εικόνα. Καλή διασκέδαση!!!

ΑΥΓΟΥΛΟΧΕΛΩΝΑΚΙΑ

Τα χελωνάκια φτιάχνονται με πολύ γρήγορο τρόπο αρκεί να έχετε τα εξής 3 υλικά

-αυγά
-αγγούρι
-ψωμί του τοστ


Χωρίστε στα δύο τα αυγουλάκια σας αφού πρώτα τα έχετε βράσει και ξεφλουδίστε απο το αγγούρι την φλούδα του. Μπορείτε να βάλετε τα αυγουλάκια πάνω σε ψωμί του τοστ ή κάποιο κράκερ. Κόψτε την φλούδα σε λωρίδες και τοποθετήστε της στην πλάτη της χελώνας  με τον τρόπο που δείχνει η φωτό. Λίγα ψιλά κομματάκια απο το αγγούρι για τα πόδια και το κεφάλι και το σνακ σας είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά. Καλή διασκέδαση!!

ΦΡΟΥΤΟΚΑΡΑΒΙ


Το καράβι από ανανά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να γεμίσετε τον μπουφέ σας με φρούτα και να δώσετε χρώμα στο τραπέζι σας. Η βάση του αποτελείτε από ένα πορτοκάλι κομμένο στην  μέση και μία φέτα ανανά. Από πάνω ψιλοκόψτε διάφορα φρούτα και σε μία οδοντογλυφίδα στερεώστε μια φλούδα από πορτοκάλι, το οποίο στην μέση θα έχετε αφαιρέσει ένα τμήμα. Στην κορυφή τοποθετήστε μισό κερασάκι και είναι έτοιμο το φρουτοκαράβι σας. Καλή διασκέδαση!!!

ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ


Μια πολύ όμορφη ιδέα για τα παιδάκια που δεν επιθυμούν να φάνε τα φρούτα τους. Αφιερώστε λίγο χρόνο παραπάνω για να κάνετε σχέδια με τα φρούτα και προσφέρετε τα στα παιδιά. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει!!!

ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΤΥΡΟΨΩΜΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

300 γραμ τυρί φέτα
100 γραμ φιλαδέλφια
2 αυγά
1 πρέζα πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.

Ετοιμάζουμε την γέμμιση ανακατεύοντας ολα τα υλικά μαζί.


Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 25 με 35 γραμ και τα ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε  την γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας ένα κεφτεδάκι. Με το ζυμάρι διακοσμούμε το αρκουδάκι  μας. Χρησιμοποιούμε μαύρη ελιά για να διακοσμήσουμε τα μάτια και την μύτη. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου. Η ζύμη μας δίνει γύρω στα 20 τεμάχια.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής πράσινο για τα φύλλα και ροζ για τα λουλουδάκια. Πλάθουμε με την ζύμη του κακάο στρόγγυλους δίσκους και στολίζουμε με τα πουλάκια και τα φύλλα. Θα χρειαστούμε τα ειδικά κουπατ για να πετύχουμε τα σχέδια. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η ΚΥΡΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Μανούλες μπορείτε να καθίσετε και να φτιάξετε την κυρά σαρακοστή για να υποδεχτούμε  την νηστεία και να τιμήσουμε τις παραδόσεις μας. Η κυρά σαρακοστή έχει ένα σταυρό στο κεφάλι γιατί συμβολίζει την θρησκεία. Δεν έχει στόμα γιατί συμβολίζει την νηστεία. Έχει τα χέρια της σε θέση προσευχής και έχει και 7 πόδια που συμβολίζουν τις 7 Κυριακές μέχρι το Πάσχα. Κάθε Κυριακή σπάμε και από ένα ποδαράκι. Φτιάχνετε πολύ εύκολα. Θα χρειαστείτε μια κούπα νερό, τρεις κούπες αλεύρι και μια κούπα αλάτι ώστε να διατηρηθεί τόσες μέρες.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΠΙΤΣΑ ΓΛΑΣΤΡΑΚΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασέρι τριμμένο
2 κουτ της σούπας κέτσαπ
1/2 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
4 φέτες ψιλοκομμένη γαλοπούλα
λίγα φύλλα μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 25 γλαστράκια. Ανοίγουμε ορθογώνιες λωρίδες μήκους 1 μέτρου περίπου και τις γεμίζουμε με τριμμένο κασσέρι και γαλοπούλα και μια κουταλιά του γλυκού κέτσαπ. Τυλίγουμε την ζύμη μας και στο τέλος τραβάμε την μέση απο το γλαστράκι για να βγεί προς τα έξω. Τοποθετούμε το γλαστράκι σε θήκη για μάφινς και κολλάμε με ένα κομματάκι απο την ζύμη τα φύλλα και λίγο μαϊντανό. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!

Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ


Για να σχηματίσετε την γοργόνα μας θα πρέπει να διαθέτετε στην κουζίνα σας το συγκεκριμένο  κουπατ. Το σώμα της διακοσμείτε με φέτες γαλοπούλας και η ουρά της με μαγιονέζα και  μικρά τρίγωνα κομμάτια απο κόκκινη πιπεριά. Με την μαγιονέζα σχηματίστε τα μαλλιά της. Βάλτε δυο γαρύφαλλα για μάτια και λίγη κόκκινη πιπεριά για στόμα και κοκαλάκι. Καλή διασκέδαση!!!

Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ

ΥΛΙΚΑ:
12 φέτες του τόστ
12 φέτες γαλοπούλα
3 φέτες  κασέρι
μαγιονέζα
6  πράσινες πιπεριές
12 στικ αλμυρά  για την σκούπα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με την βοήθεια ενός ποτηριού κόβετε το ψωμί του τοστ και  την γαλοπούλα σε 12 κυκλικούς δίσκους. Στην συνέχεια κόβετε την άκρη της πράσινης πιπεριάς  στα δύο σχηματίζοντας το καπέλο της μάγισσας.
Με την μαγιονέζα σχηματίζετε τα μαλλιά της και την μύτη της. Τα μάτια μπορείτε να τα σχηματίσετε κόβοντας το κασέρι σε μικρά στρόγγυλα κομμάτια και να τοποθετήσετε γαρύφαλλο. Με την γαλοπούλα που περίσσεψε κόψτε  λουλουδάκια για να διακοσμήσετε το καπέλο της μάγισσας. Η σκούπα σχηματίστηκε με στίκ τα οποία στην άκρη έχουν απο μια λωρίδα γαλοπούλα τυλιγμένη στο στικ και κομμένη μέχρι την μέση σε μικρά ορθογώνια τμήματα. Καλή διασκέδαση!!!

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΡΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΡΕΠΑ!!!


ΥΛΙΚΑ:
2 ποτήρια γάλα  φρέσκο
2 ποτήρια αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουτ του γλυκού  μπεικιν πάουτερ
λίγο αλάτι
μερέντα,
1 κουτάκι σαντιγί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε με το σύρμα το γάλα με το αυγό. Ανακατεύουμε  το αλεύρι με  το  μπεικιν και το  ρ΄ίχνουμε σιγά σιγά στο πρώτο μείγμα. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε με μία κουτάλα το μείγμα. Το  μείγμα μας βγάζει 10 κρέπες. Τοποθετούμε τις κρέπες σε μια  πιατέλα  και αλείφουμε ανάμεσα τους  μια φορά  μερέντα και  μια φορά σαντιγί. Διακοσμούμε με σαντιγί  και λιωμένη κουβερτούρα  σχηματίζοντας τους  αριθμούς με  κορνέ. Καλή διασκέδαση!!!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΕ ΚΑΛΑΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ:
12  φέτες γαλοπούλα
1 κούπα κασέρι  τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 κούπα μανιτάρια χοδροκομμένα
 3 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα ταψάκια  για μαφινς, τοποθετήστε στις  12 θήκες τις  φέτες  γαλοπούλας. Σε ένα μπολ βάζετε το κασέρι, τις  πιπεριές και τα μανιτάρια  και ανακατεύετε. Σε ένα πιάτο χτυπάτε τα 3 αυγά με το σύρμα για 5 λεπτά και τα  ενώνετε με τα υλικά στο μπολ. Ανακατεύετε όλα μαζί και  με ένα κουτάλι  γεμίζετε τις θήκες τις γαλοπούλας. Ψήνετε  για 35 λεπτά στους 170 βαθμούς. Καλή διασκέδαση!!!


ΠΑΝΑΚΟΤΑ COCTAIL


ΥΛΙΚΑ:
450 ml γάλα light
150γραμ ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 1/5 κουτ του γλυκού βανίλια
20 γραμ ζελατίνη σε σκόνη
1 φλυτζ γάλα χλιαρό
1  φακελάκι ζελέ φράουλα
πολύχρωμη τρούφα
μαρμελάδα φράουλα
15 πλαστικά ποτηράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τα ποτηράκια με την τρούφα, βουτώντας τα στην μαρμελάδα και  κατόπιν στην πολύχρωμη τρούφα και τα αφήνουμε ανάποδα σε ένα ταψί μέσα στο ψυγείο για να κολλήσει καλά η τρούφα.
Στην συνέχεια ετοιμάζουμε την πανακότα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την βανίλια και  την ζάχαρη. Φροντίζουμε να έχουμε χαμηλή φωτια στην κουζίνα μας για να μην κολλήσει το  γάλα. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το 1 φλυτζ  χλιαρό  γάλα, στο οποίο έχουμε προηγουμένως διαλύσει την σκόνη ζελατίνης.
Αποσύρουμε απο την φωτιά και  ανακατεύουμε για 5 λεπτά με σύρμα. Η  πανακότα είναι έτοιμη.  Γεμίζουμε τα 3/4 των ποτηριών μας  και τα βάζουμε στο ψυγείο  για 4 ώρες.
Μετά απο 4 ώρες ετοιμάζουμε το ζελέ φράουλα και το προσθέτουμε στα ποτήρια. Σε λιγότερο απο 2 ώρες το coctail μας είναι έτοιμο. Για περισσότερη νοστιμιά προσθέτετε απο πάνω απο το ζελέ 1 κουτ του γλυκού μαρμελάδα. Καλή διασκέδαση!!!






Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΑΚΙΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα κασσέρι τριμμένο
2 ψιλοκομένα λουκάνικα
1 πράσσινη και 1 κόκκινη πιπερια ψιλοκομμένη
2 κουτ της σούπας κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Η ζύμη βγάζει 2 μεγάλα κροκοδειλάκια. Ανοίγουμε 4 μακρόστενα τμήματα και βάζουμε στα 2 την γέμιση. Κλέινουμε τα κροκοδειλάκια με τα δυο τμήματα που περίσσεψαν και σχηματίζουμε με τα χέρια μας την ουρά. Ανοίγουμε δυο τρύπες με μια μύτη απο κορνέ για να σχηματίσουμε την μύτη του κροκόδειλου. Χαράσουμε το σώμα με ένα μαχαίρι και βάζουμε τα μάτια  σχηματίζοντας με την ζύμη 2 μπαλάκια. Φουρνίζουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΙ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Με την βοήθεια κουπατ καρδούλας φτιάχνουμε τα αυτάκια και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Στην συνέχεια με ένα ποτήρι κόβουμε ένα κυκλικό δίσκο για το πρόσωπο. Διακοσμούμε με καφέ και άσπρη ζύμη τα μάτια και την μύτη. Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα θρυματισμένα μπισκότα
1 βιτάμ (250 γραμ)
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γραμ κουβερτούρα
3 κουτ της σούπας κακάο
3 κουτ της σούπας λικέρ 
1 φλυτζ καρύδια ψιλοκομμένα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
500 γραμ άσπρη ζαχαρόπαστα
100 γραμ φούξ ζαχαρόπαστα
άσπρα και ρόζ καραμελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα με το βιταμ και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει. Πέρνουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέυοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Αφού ετοιμαστεί το γλυκο, πέρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε στο εσωτερικό του μεμβράνη και στην συνέχεια τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο θα βγεί ομοιόμορφα το γλυκό μας απο το μπόλ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-5 ώρες και το ξεφορμάρουμε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ανοίγουμε στην κορυφή του κορμού μια τρύπα. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε ένα μεγάλο στρόγγυλο κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη και  την τοποθετούμε στο γλυκό, ανοίγοντας στο ίδιο σημείο μια  τρύπα. Τοποθετούμε την κούκλα και διακοσμούμε με φουξ ζαχαρόπαστα το φόρεμα καθώς και το μπλουζάκι της τούρτας. Στο πίσω μέρος δουλέψτε ξεχωριστά τον φιόγκο και ξεχωριστά της κορδέλες. Διακοσμήστε με ρόζ και άσπρα καραμελάκια. Καλή διασκέδαση!!!

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

BERGER ΜΕ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝΟΜΠΙΦΤΕΚΙ
2 τόνους σε νερό
4 μεσαίες πατάτες βρασμένες
1 αυγό
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι
μαιντανό
αλάτι
φρυγανια και 2 αυγα για το πανάρισμα

Ανακατέψετε σε ένα μπολ τον τόνο με τις βρασμένες πατάτες αφου τις έχετε λιώσει με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Στην συνέχεια ρίξτε το αυγό, το ψιλοκομμένο κρεμύδι, ψιλοκομμένο μαιντανό και το αλάτι μεσα στο μπόλ και ζυμώστε για 2 λεπτά. φτιάξτε στρόγγυλα μπιφτεκάκια και αφήστε τα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει. Ετοιμάστε το πανάρισμα, χτυπώντας τα αυγά σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ τοποθετήστε την φρυγανιά. Βγάλτε τα μπιφτέκια απο το ψυγέιο και περάστε τα πρώτα απο το αυγό και μετά απο την φρυγανιά. Στην συνέχεια βάλτε τα σε μια λαδόκολα και ψύστε τα στο φούρνο για 30 λεπτά στους 160 βαθμούς κελσίου. Για περισσότερη νοστιμιά τηγανίστε τα μπιφτέκια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ  
8 στρόγγυλα ψωμάκια
2 καρότα πολύ χοντρα για την ουρά
4 φέτες κασσέρι γκούντα 
2 φέτες τσένταρ για μάτια
μαγιονέζα και φύλλα μαρουλιού

Τοποθετήστε τα τονομπιφτέκια στα στρόγγυλα ψωμάκια αφού τα έχετε αλείψει με μαγιονέζα και βάλτε σε κάθε μπέργκερ απο ένα φύλλο μαρουλιού. Κόψετε τα μπέργκερ στην μέση και διακοσμήστε με την βοήθεια μιας καρδούλας κουπατ. Καλή διασκέδαση!!!

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΗΟΤ DOG



ΥΛΙΚΑ
6 ψωμάκια μακρόστενα
6 λουκάνικα φρανκφούρτις
4 φέτες τσένταρ
1 κουτ της σούπας φιλαδέλφεια
λίγες σοκολατένιες μπιλίτσες για τα μάτια

ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

ΖΥΜΗ
500 γραμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
λίγο αλάτι


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 κούπα κασέρι τριμμένο της αρεσκείας σας
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
λίγο μαϊντανό

Ανακατέψτε την μπύρα με το αλεύρι και ζυμώστε για 5 λεπτά. Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και ετοιμάστε την γέμιση, αφού αναμίξετε τα υλικά μέσα σε ένα μπολ. ανοίξτε την ζύμη σε κυκλικούς δίσκους και βάλτε την γέμιση στην μέση. Κλείστε, σχηματίζοντας ένα μπαλάκι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις μαργαρίτες  σε βάση για μαφινς. Ψήστε για μισή ώρα στους 170 βαθμούς. Υπολογίστε γύρω στις 15 - 18 μαργαρίτες. Διακοσμήσετε με φέτες απο κασέρι γκούντα και τσένταρ κόβοντας τα με την βοήθειας κουπατ. Για να κολλήσει η μαργαρίτα τοποθετήστε λίγο μαγιονέζα.Καλή επιτυχία!!! 

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΒΑΡΚΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο 
1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
1 πακέτο  λουκάνικα  Φρανκφούρτης
2 κούπες  τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
κέτσαπ
φέτες κασέρι και αγγουράκια τουρσί για το στόλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάζω σε ένα μπολ το ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, τη μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι,το αλάτι, 1 κ.σ ζάχαρη. λιώνουμε το Βιτάμ και το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις το ζυμάρι μας για 10 λεπτά. το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα, πατάμε ελαφρώς το ζυμάρι να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε κανένα 15λεπτο και αρχίζουμε να πλάθουμε.
Χρησιμοποιούμε το ταψάκι για μαφινς για να φτιάξουμε τα καραβάκια. Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνια και γεμίζουμε μέσα με το μείγμα απο κασέρι, ψιλοκομμένα λουκάνικα και κέτσαπ. Τοποθετούμε την ζύμη στο ταψάκι του μάφινς και ψήνουμε για 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.Καλή διασκεδαση!!!

ΤΑ ΤΡΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Αν θέλουμε χωρίζουμε το ζυμάρι και σε άλλα κομμάτια και χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Πλάθουμε σε διάφορα σχήματα και τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!! 

ΤΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


ΥΛΙΚΑ:
200 γραμ βούτυρο (απ' το ψυγείο)
350 γραμ αλεύρι κοσκινισμένο
125 γραμ άχνη
1/2 κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
25 γραμ κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
πρώτα δουλεύουμε το βούτυρο ώσπου να ασπρίσει και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μπέικιν και την βανίλια και μετά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι για λίγο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο μπαλάκια, το ένα το αφήνουμε άσπρο και το άλλο το δουλεύουμε με το κακάο. Το άσπρο μπαλάκι το χωρίζουμε και αυτό σε δύο μέρη, το ένα μεγαλύτερο απο το άλλο και το χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Στο μεγαλύτερο μέρος ρίχνουμε 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα για τα λουλουδάκια και στο μικρότερο ζυμαράκι ρίχνουμε μια σταγόνα πράσινο χρώμα για το κοτσανάκι απο το λουλούδι.

Με την βοήθεια κουπατ φτιάχνουμε τα σοκολατένια ανθρωπάκια και γυρίζουμε τα χέρια προς τα μέσα όπως δείχνει η φωτο. Στην συνέχεια πέρνουμε το κόκκινο ζυμάρι και ανοίγουμε λωρίδες μήκους 
10 εκατ περίπου και τα στριφογυρίζουμε, δημιουργόντας το λουλουδάκι. Προσθέτουμε απο κάτω μια μικρή λωρίδα απο το πράσσινο ζυμάρι για το κοτσάνι. Τα αρκουδάκια της αγάπης είναι έτοιμα.

 Τα φουρνίζουμε για 10 με 12 λεπτά στους 160 - 170 βαθμούς.Καλή διασκέδαση!!!!