Σελίδες

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 ΥΛΙΚΑ:
2 πακέτα θρυματισμένα μπισκότα
1 βιτάμ (250 γραμ)
1 ζαχαρούχο γάλα
250 γραμ κουβερτούρα
3 κουτ της σούπας κακάο
3 κουτ της σούπας λικέρ 
1 φλυτζ καρύδια ψιλοκομμένα

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
500 γραμ άσπρη ζαχαρόπαστα
100 γραμ φούξ ζαχαρόπαστα
άσπρα και ρόζ καραμελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα τοποθετούμε την κουβερτούρα με το βιταμ και τα λιώνουμε σε σιγανή φωτιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνουμε 2 λεπτά να βράσει. Πέρνουμε την κατσαρόλα απο το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατέυοντας συνέχεια με μια κουτάλα. Αφού ετοιμαστεί το γλυκο, πέρνουμε ένα βαθύ μπολ και τοποθετούμε στο εσωτερικό του μεμβράνη και στην συνέχεια τον κορμό. Με αυτό τον τρόπο θα βγεί ομοιόμορφα το γλυκό μας απο το μπόλ. Το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-5 ώρες και το ξεφορμάρουμε μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα.

Ανοίγουμε στην κορυφή του κορμού μια τρύπα. Ανοίγουμε την ζαχαρόπαστα σε ένα μεγάλο στρόγγυλο κομμάτι με την βοήθεια ενός πλάστη και  την τοποθετούμε στο γλυκό, ανοίγοντας στο ίδιο σημείο μια  τρύπα. Τοποθετούμε την κούκλα και διακοσμούμε με φουξ ζαχαρόπαστα το φόρεμα καθώς και το μπλουζάκι της τούρτας. Στο πίσω μέρος δουλέψτε ξεχωριστά τον φιόγκο και ξεχωριστά της κορδέλες. Διακοσμήστε με ρόζ και άσπρα καραμελάκια. Καλή διασκέδαση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου