Σελίδες

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1/2 κιλό κιμά
2 πράσα ψιλοκομμένα
2καρότα τριμμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι , πιπέρι, ελαιόλαδο
λίγο μπαχάρι, λίγη κανέλα
1 δαφνόφυλλο
1 τριμμένη ντομάτα

ΖΥΜΗ:
3-4 φλυτζάνια αλεύρι
1 κ.σ ζάχαρη
1 ξερή μαγιά
2κ.σ βούτυρο λιωμένο
1 1/4 φλυτζ ζεστό νερό
1 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, τα πράσα, τα καρότα, την τριμμένη ντομάτα  και τα υπόλοιπα και τα αφήνουμε να σιγοβράζει ώστε να ψηθούν και να δέσουν τα υλικά

Βάζω σε ένα μπολ ζεστό νερό με 1 κ.γ ζάχαρη, την μαγιά και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα άλλο μπολ ενώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το αλάτι και 1 κ.σ ζάχαρη. Λιώνουμε το Βιτάμ, το ρίχνουμε στο μείγμα της μαγιάς. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας την παλάμη μας για 10 λεπτά, το αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα. 'Επειτα πατάμε ελαφρώς να ξεφουσκώσει, το αφήνουμε άλλο ένα 15 λεπτό και έπειτα πλάθουμε. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 25 με 35 γραμ και ανοίγουμε σε δίσκους. βάζουμε 1 κ. σ γέμιση και το κλείνουμε σε κεφτεδάκι. Πλάθουμε μια λωρίδα απτο ζυμάρι και το τοποθετούμε γύρω από το κεφτεδάκι. Έπειτα πλάθουμε ένα μπαλάκι μικρό βάζοντας μέσα  ένα μικρό κομματάκι φέτα και το βάζουμε μπροστά για κεφάλι. Κάνουμε  δυο μικρά μπαλάκια  και τα βάζουμε για μάτια, τοποθετώντας ένα μικρό κομμάτι ελιάς. Πάνω στο καβούκι της χελώνας κόβουμε πολύ λεπτές λωρίδες πράσινης πιπεριάς και σχηματίζουμε καρό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου